Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Portugal na strafschoppen eerste halve finalist op EK

Laatste update:

Het werd zodoende een vervelende avond voor Polen, dat nog wel zo goed was begonnen. De ploeg beleefde een bliksemstart in Stade Velódrome en na honderd seconden lag de bal er al in. Cédric Soares ging kinderlijk onder de bal door en Robert Lewandowski, die nog niet scoorde op dit EK, volleerde hard binnen na een voorzet vanaf de linkerflank van Kamil Grosicki. Het was het snelste EK-doelpunt sinds dat van Dmitri Kirichenko in 2004 (67 seconden). Polen gaf de tegenstander in de beginfase niet veel ruimte en hield het tempo hoog.

Portugal kwam niet veel verder dan een afgeblokt schot van Cristiano Ronaldo en had geluk dat Arek Milik (tweemaal) en Lewandowski het vizier aan de andere kant niet op scherp hadden staan. Het team van Santos had na een half uur echter wel reden tot klagen toen Ronaldo in de rug werd geduwd door Michal Pazdan, maar de bal ging niet op de stip. Portugal had echter geen strafschop nodig om, na 33 minuten, op 1-1 te komen. Renato Sanches ging de combinatie aan met Nani en vond met een mooi (van richting veranderd) schot de hoek; Lukasz Fabianski was kansloos.

Portugal en Polen namen vervolgens genoegen met deze ruststand en het tweede bedrijf wilde aanvankelijk niet op gang komen, want meer dan een schietkans van Ronaldo in het zijnet viel er in het eerste kwartier niet te beleven. Polen speelde duidelijk behoudender dan voor rust en kreeg nog maar één goede kans: Milik zette twintig minuten voor tijd zijn voet tegen een voorzet vanaf links, maar doelman Rui Patrício liet zich niet verrassen en hield tegen. Kort voor tijd had Ronaldo de winnende kunnen maken, maar hij maaide na een pass van Moutinho over de bal heen.

Het duel werd dus met minstens een halfuur verlengd en kort in de extra speeltijd kreeg Ronaldo wéér een goede kans, maar ook nu wist hij Portugal niet op voorsprong te zetten. De ploeg van Santos was in de verlenging het meest op zoek naar de overwinning, maar de echte overtuiging ontbrak, waardoor een strafschoppenserie het logische resultaat was. De penalty's werden door beide ploegen goed genomen, maar Rui Patricio koos de goede hoek toen Blaszczykowski bij een 4-3 achterstand mocht aanleggen. Hierna maakte Quaresma geen fout.

-
Ben je blij met Portugal als winnaar?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
30
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
148
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
351
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties