Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Portugal pakt bronzen medaille zonder Ronaldo na zinderend duel

Laatste update:

Cristiano Ronaldo verliet het Portugese kamp direct na de verloren halve finale tegen Chili om bij familie te zijn, maar ook zonder de vedette was de ploeg van bondscoach Fernando Santos de bovenliggende partij in de openingsfase. Portugal schoot furieus uit de startblokken kreeg na ruim een kwartier spelen een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Rafael Márquez beging een overtreding op André Silva, waarna laatstgenoemde zelf mocht aanleggen vanaf elf meter. Guillermo Ochoa keerde de strafschop van de miljoenenaankoop van AC Milan echter, waardoor de stand onveranderd bleef.

De uitblinkende Guillermo Ochoa keerde in de eerste helft een strafschop van André Silva

In het vervolg van de eerste helft vielen er kansen te noteren voor beide teams. Javier Hernández was na een half uur voetballen dicht bij de openingstreffer namens Mexico, dat aantrad met Andrés Guardado in de basis en collega-PSV'er Hirving Lozano in de tweede helft binnen de lijnen bracht, maar zijn schot werd van dichtbij gepareerd door Rui Patrício. Laatstgenoemde had vlak daarvoor al adequaat ingegrepen nadat een vrije trap van Miguel Layún een hachelijke situatie had veroorzaakt voor het Portugese doel. Aan de andere kant stuitte Nélson Semedo op slag van rust na goed voorbereidend werk van João Moutinho nog op Ochoa.

In het tweede bedrijf zou het duel in de Otkrytie Arena volledig ontbranden. Mexico kwam sterk uit de kleedkamer en wist de ban negen minuten na de onderbreking te breken. Een voorzet van Hernández vanaf de linkerflank werd door verdediger Luís Neto ongelukkig in zijn eigen doel gelopen: 0-1. Portugal maakte daarna jacht op de gelijkmaker en kwam ook tot enkele goede kansen, maar Ochoa bleek lang een sta-in-de-weg voor de Seleção das Quinas. De doelman redde onder meer zeer fraai op een kopstoot van Gelson Martins, maar moest in de blessuretijd toch nog capituleren. Pepe scoorde acrobatisch na een voorzet van Ricardo Quaresma en sleepte er zo een verlenging uit voor Portugal.

Daarin wist het Zuid-Europese land de wedstrijd uiteindelijk toch nog naar zich toe te trekken. André Silva mocht halverwege de verlenging opnieuw zijn geluk beproeven vanaf elf meter na een handsbal van Layún en stuurde Ochoa ditmaal wel de verkeerde kant op: 2-1 Portugal moest vlak daarna verder met tien man vanwege een tweede gele kaart voor Semedo, maar doordat Raúl Jiménez even later eveneens kon inrukken, hield het elftal van Santos uiteindelijk relatief eenvoudig stand. Zijn collega-bondscoach Juan Carlos Osorio haalde het einde van de krachtmeting niet: hij werd in de absolute slotfase naar de tribunes gestuurd door scheidsrechter Fahad Al-Mirdasi.

-
Een verdiende overwinning voor Portugal?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties