Prachttreffers bij overwinning Fenerbahçe; Van Persie deelt in feestvreugde

Van Persie maakte alweer zijn veertiende doelpunt van het seizoen. De aanvaller benutte in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop nadat Volkan Sen een tik had gekregen van Titi. De Braziliaanse verdediger van Kasimpasa werd bovendien met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en daardoor was de tweede helft nog maar een formaliteit. De score was geopend door Diego Ribas, die na een prachtige aanval met een schot de korte hoek vond.

Van Persie had er overigens al eerder 1-0 van kunnen maken, maar de Oranje-international liet na 10 en 26 minuten goede mogelijkheden liggen. In de tweede helft slaagde het Fenerbahçe van Vítor Pereira er lange tijd niet in om de score op te voeren: Diego stuitte bijvoorbeeld op de doelman en een inzet van Van Persie werd voor de lijn weggekopt. Alper Potuk maakte er na 76 minuten na een mooie panna echter alsnog 3-0 van en Sanharib Malki deed vervolgens wat terug.

Robin van Persie zorgde vanaf elf meter voor de 2-0 tegen Kasimpasa, maar de 1-0 van Diego was werkelijk een BEAUTY!