Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Premier League kiest snoeiharde straf voor toekomstige rebellerende clubs

Laatste update:

Rule L9 schrijft voor dat een club schriftelijke goedkeuring nodig heeft van het bestuur van de Premier League om deel te mogen nemen aan een nieuwe competitie. Dat is in het geval van de Super League niet gebeurd. Er wordt momenteel volgens Sky Sport gekeken naar een sanctie voor het overtreden van deze regel. De sportzender meldde dat er een precedent moet komen, een soort afschrikmiddel om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Dit lijkt overigens niet nodig als de regels van de Premier League daadwerkelijk worden aangepast.

De veertien overige Premier League-clubs zijn zich bewust van de belangen van eventuele uitsluiting en vinden dat er 'enige vorm van realisme moet zijn'. Bovendien wordt de aanwezigheid van Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal in de Premier League als cruciaal beschouwd met het oog op de commerciële belangen. Een samenwerking van de Premier League, de Engelse voetbalbond (FA) en de Engelse regering heeft er al toe geleid dat er in ieder geval al een straf voor eventuele toekomstige rebellerende clubs is gevonden.

The Times weet te melden dat er in de reglementen een sanctie komt te staan voor het geval een Premier League-club er in de toekomst voor kiest om zich op een dergelijke manier af te splitsen in een nieuwe competitie. Een club moet in een zo'n geval per direct uit de Premier League gezet kunnen worden. "Hierdoor verdwijnt de dreiging dat een Engelse club zich bij een Super League voegt voor altijd", laat een 'bron dicht bij de ontwikkelingen' weten aan de Engelse krant.

Dinsdagavond trokken alle zes de Engelse clubs zich terug uit de plannen voor een Super League. Chelsea, United, Arsenal, Tottenham en Liverpool volgden daarmee het voorbeeld van City, dat eerder op de avond al een statement publiceerde. Arsenal bood in een reactie zijn excuses aan en ook Liverpool-eigenaar John W. Henry ging diep door het stof. De Amerikaan stak de hand in eigen boezem en bood onder meer zijn excuses aan richting Jürgen Klopp en de spelersgroep.

Meer nieuws

Bayer Leverkusen scoort vijfmaal en blijft ongeslagen; Frimpong maakt zijn 14e
1
Liverpool verslaat Tottenham mede dankzij uitblinkende Gakpo en beauty Elliott
8
Taylor kijkt direct na wedstrijd op zijn telefoon: 'Ik had appje van Jade Anna'
0
Ongelofelijk maar waar: Ten Hag verliest Harry Maguire aan een spierblessure
5
Live meepraten in de Eredivisie: Feyenoord - PEC Zwolle
2
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties