Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

President die arbiter Meler sloeg treedt uren na zeer opmerkelijk statement af

Laatste update:

Koca bracht eerder op de dag een statement naar buiten. "Tijdens de wedstrijd was er grote spanning in het stadion vanwege de beslissingen van de scheidsrechter. Ik was hierdoor erg boos. Ik probeerde mezelf te kalmeren, maar na afloop van de wedstrijd ging ik naar de scheidsrechter toe en wilde ik in zijn gezicht spugen."

"Toen ik het veld betrad en naar de scheidsrechter ging, heb ik niet geslagen. Ik heb hem een veeg gegeven. Door mijn veeg ging de scheidsrechter naar de grond. Het was niet hard genoeg om hem te laten vallen. De scheidsrechter stond vijf à tien seconden en wierp zich toen tegen de grond. Later hoorde ik dat de scheidsrechter in elkaar geslagen was."

"Het incident is gebeurd, het spijt me ik bij een dergelijk incident betrokken ben. Ik bied mijn excuses aan aan de heer Meler en zijn familie, de Turkse scheidsrechtersgemeenschap, het sportpubliek en onze natie voor mijn houding tegenover Halil Umut Meler."

Op de beelden is te zien dat Koca een vuistslag uitdeelde aan Meler, die direct daarna naar de grond ging. Er werd daarna nog verschillende malen op hem ingetrapt door andere personen. Toen Meler weer op kon staan, werd hij onder strenge veiligheidsmaatregelen naar de kleedkamer gebracht.

Meler
Meler ligt in het ziekenhuis, waar hij dinsdag bezoek kreeg van onder meer scheidsrechters en de president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan. Meler gaf ook een eerste reactie op de gebeurtenissen op maandagavond. "Hij (Koca, red.) zei tegen me dat hij me ging vermoorden. Koca sloeg me recht onder het linkeroog en zo viel ik op de grond."

"Daar kreeg ik nog vele trappen in het gezicht en andere delen van mijn lichaam. Ik hoorde Koca ook roepen naar mij en mijn collega's dat het 'gedaan' zou zijn met mij. Hij zei specifiek tegen mij dat hij me ging vermoorden." De daders, inclusief Koca, zijn opgepakt. Meler kan het ziekenhuis naar verwachting woensdag verlaten.

Eerder op dinsdag werd bekend dat de Turkse voetbalbond (TFF) alle binnenlandse competities heeft stilgelegd. Daarnaast worden Ankaragücü, Koca en de andere daders volgens de TFF op de 'zwaarst mogelijke manier' gestraft.

Aftreden
Koca heeft zijn aftreden inmiddels bevestigd. "Ik wil graag aan het publiek aankondigen dat ik ontslag heb genomen als president van MKE Ankaragücü om verdere schade voor de club, de Ankaragücü-fans, de gemeenschap waarin ik me bevind en mijn familie te voorkomen."

"Ik hoop dat dit incident, dat ik meer dan wie dan ook niet kan accepteren, een reden zal zijn om ons sportleven, en vooral onze voetbalgemeenschap, te zuiveren van fouten, tekortkomingen en de geweldscultuur."

Meer nieuws

Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
2
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
2
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
8
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties