Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Primeur op WK-vrouwenvoetbal: Marokkaanse draagt hijab tijdens wedstrijd

Laatste update:

Het dragen van een hijab, een Islamitische hoofddoek, was op een WK nog niet eerder voorgekomen. Het dragen van een hoofddoek om religieuze redenen is sinds 2014 toegestaan door de FIFA. De wereldvoetbalbond verbood het lange tijd, omdat het een veiligheidsrisico zag bij het dragen van een hoofddoek. Na aandringen van activisten, voetballers en overheden ging de FIFA in 2014 alsnog overstag. Tot zondagochtend Nederlandse tijd was er geen speler die op een WK een hoofddoek droeg. Benzina schrijft dus een primeur op haar naam.

De centrale verdediger kende een wedstrijd om niet snel te verdedigen. Niet alleen hield Marokko de nul, ook wonnen de Leeuwinnen van de Atlas met 1-0 dankzij een treffer van Ibtissam Jraïdi. De 30-jarige spits maakte al in de zesde minuut het verschil. Dankzij de zege valt er nog weinig te zeggen over de uitkomst van Groep H. Duitsland en Colombia hebben net als Marokko drie punten, maar moeten nog tegen elkaar spelen. Zuid-Korea is uitgeschakeld.

Benzina komt in eigen land uit voor Association's Sports of Forces Armed Royal (AS FAR), dat, inclusief vorig seizoen, acht keer de titel wist te veroveren. Benzina deed in de wedstrijd tegen Duitsland overigens niet mee, maar in de wedstrijd tegen Zuid-Korea mocht zij aan de aftrap verschijnen. Op het afgelopen WK voor mannen schreef Marokko ook geschiedenis door de halve finale te halen. Daarmee werd het het eerste Afrikaanse land dat tot de laatste vier reikte.

FIFA Women's World Cup
Zuid-Korea
0 - 1
Marokko

Meer nieuws

Kroatië publiceert EK-selectie en biedt uitsluitsel aan Sutalo, Sosa en Ivanusec
0
AD ziet hoogst opmerkelijke rol voor Berghuis weggelegd in Farioli's Ajax
15
Grote aderlating voor Engeland? Superster raakt vlak voor het EK geblesseerd
13
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
6
Anderlecht-fans ontsporen volledig en klimmen VIP-zone in om klappen uit delen
9
Footy Headlines onthult speciaal 125-jarig bestaansshirt Ajax met uniek detail
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties