Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

93 procent steunt Derksen in tirade: 'Het wordt gebagatelliseerd, flikker op!'

Laatste update:

"Dezelfde jongens die nu een ethisch statement maken zingen straks het Wilhelmus in Qatar", vervolgt Derksen, die doelt op de ophef rond het WK van 2022 in Qatar. De stadions in het land in het Midden-Oosten zijn gebouwd door mensen die volgens onder meer Amnesty International kunnen worden getypeerd als moderne slaven. Derksen weet dat de arbeiders, die bijvoorbeeld uit Nepal, India, Bangladesh en Pakistan komen, in zeer slechte omstandigheden vertoeven.

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'

"Als ze komen, moeten ze meteen hun paspoort inleveren, ze worden als beesten in barakken ondergebracht, ze moeten de hele dag in de brandende zon werken, ze krijgen vaak hun geld niet, of pas als het stadion af is, ze kunnen niet weg als ze dat willen, omdat ze hun paspoort niet hebben. Ze worden daar als slaven mishandeld. Het wordt gebagatelliseerd door de voetbalwereld, want Derksen maakt een verkeerde grap, dus: boycotten! En straks daar wel het Wilhelmus zingen? Joh, flikker op!"

Derksen krijgt op social media veel bijval wat betreft zijn opmerkingen en ook uit een poll van De Telegraaf blijkt dat veel mensen de analist steunen. 91 procent van de 33378 deelnemers van de enquête vindt dat de uitspraken van Derksen over Akwasi onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Daarnaast vinden mensen dat de actie van de Oranje-internationals nogal 'dubbelhartig' is, zo klinkt het.

Memphis Depay maakt Johan Derksen met photoshop belachelijk

Memphis Depay dreef maandagavond na de uitzending van Veronica Inside de spot met Johan Derksen.Lees artikel

'Wel een boycot van een voetbalprogramma, maar geen stelling nemen tegen het WK voetbal in Qatar, een land waar 'moderne slavernij' nog bestaat en veel doden onder uitgebuite arbeiders aan stadions zijn gevallen.' Als de spelers zo begaan zijn met mensenrechten, dan zou een boycot van het WK in 2022 pas een echt statement zijn, vinden de meeste respondenten (93 procent van De Telegraaf-lezers).

Thijs Zonneveld, columnist van het Algemeen Dagblad, vindt de opmerkingen van Derksen over het WK van Qatar niet te vergelijken met de boycot van Oranje. "Sinds een paar dagen is het hele land in de ban van het WK voetbal van 2022. De mensenrechten van Nepalese bouwvakkers zijn de sleutel die op alles past. "MAAR HET WK IN QATAR DAN???" is plots het antwoord op alles", schrijft de oud-wielrenner in de krant. Het begon volgens Zonneveld met Derksen, die 'al jaren de rol van quasi-seniele oom op een verjaardagsfeestje vertolkt'.

"Nu er zo'n brede volksbeweging is ontstaan tegen het WK in Qatar, lijkt het me hét moment om er iets mee te doen. Dat WK gaat over de lijken van Nepalese arbeiders. Weg ermee. Heel Nederland op de barricaden en let maar eens op: dat WK is zó weg uit Qatar. Misschien is het slim om alvast een nieuw nationaal thema te verzinnen voor als dit is gelukt. De behandeling van de Oeigoeren in China, kinderarbeid in Bangladesh of de krimpende pinguïnpopulatie op de Galapagoseilanden: het maakt niet uit wat. Alles om maar niet in de spiegel te hoeven kijken", is de columnist cynisch.

Heb jij begrip voor het standpunt van Johan Derksen wat betreft een boycot van het WK van Qatar?

Meer nieuws

Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
7
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22
Ron Jans laat in het midden of Ajax of Feyenoord hem ooit benaderde
7
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
110

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties