Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Promes geeft visitekaartje af met hattrick bij Jong Oranje

Laatste update:

Promes leverde zijn visitekaartje dus af en blijft hopen op deelname aan het WK, terwijl ook Hakim Ziyech zich liet zien, door na zijn invalbeurt in de tweede helft twee keer te scoren. De overwinning van Jong Oranje viel daardoor erg ruim uit, maar in de eerste helft had de ploeg het nog behoorlijk lastig met Schotland. De gastheren kregen een paar goede kansen en raakten zelfs de paal, maar Warner Hahn hield zijn doel met pijn en moeite schoon. Aan de overkant zorgde Promes ervoor dat Nederland met een riante voorsprong de rust op zocht.

Vooral de eerste twee doelpunten van de FC Twente-aanvaller mochten er zijn. Bij de openingstreffer leek de dribbel van Promes in schoonheid te stranden, maar hij behield het overzicht en vond toch nog ruimte voor een doeltreffend schot in de korte hoek. Het tweede doelpunt was nog fraaier: Promes werd nu gevonden door een lange bal van Karim Rekik en kapte in het vijandelijke strafschopgebied zijn tegenstander uit, waarna hij de marge verdubbelde. Kort voor rust maakte Promes uit een counter, na een goede pass van Marco van Ginkel, zijn hattrick compleet.

De Schotse fans hoopten dat de thuisploeg in de tweede helft nog terug kon komen in de wedstrijd, maar met een schot dat onderkant lat binnenviel (0-4) maakte Karim Rekik al snel een einde aan die gedachten. Oranje speelde de bal hierna rustig rond en een kwartier voor tijd kwamen Ola John en Ziyech nog in de ploeg. Laatstgenoemde ramde kort na zijn entree de 0-5 binnen en was met een knappe volley ook nog verantwoordelijk voor de 0-6. Vijf minuten voor tijd wist Stevie May de eer namens de Schotten nog te redden, door een fout van Sven van Beek af te straffen: 1-6.

Dankzij de ruime overwinning gaat Jong Oranje nu weer aan kop in de EK-kwalificatiepoule. De ploeg van Albert Stuivenberg heeft evenveel punten als Jong Slowakije (dertien), maar heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Het EK wordt volgend jaar gehouden in Tsjechië.

-
Quincy Promes moet mee naar het WK

Meer nieuws

Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
0
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
3
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
14

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties