Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Promes verdacht van drugshandel en deelname criminele organisatie

Laatste update:

Volgens de opsporingsbronnen zou Promes samen met familieleden geld hebben geïnvesteerd in een partij cocaïne. De Telegraaf meldt dat het om ruim vierduizend kilo harddrugs gaat die in april 2020 door de Belgische politie werd onderschept in de haven van Antwerpen. Het Openbaar ministerie maakte woensdag bekend dat Promes toch wordt vervolgd voor poging tot moord op zijn neef.

In eerste instantie werd de aanvaller van Spartak Moskou poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd, maar daar komt nu poging tot moord bovenop. Daar staat een zwaardere straf voor dan bij poging tot doodslag, omdat er sprake is van voorbedachten rade. Promes heeft nog geen dagvaarding gekregen. Dinsdag werd duidelijk dat het slachtoffer de aanvankelijke aanklachten richting Promes te licht vond.

Promes zijn telefoon werd afgeluisterd doordat hij bij de politie in beeld was vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Er zitten momenteel familieleden van de aanvaller van Spartak Moskou vast voor drugshandel en witwassen in dezelfde zaak waarin Promes verdachte is. De Telegraaf weet te melden dat Promes zijn neef V., die momenteel in de gevangenis in Zaanstad zit, wekelijks zou videobellen. Een aanhouding van van de 50-voudig international van het Nederlands elftal wordt momenteel bemoeilijkt door zijn verblijfplaats in Moskou.

Dinsdag bevestigde een woordvoerder van het OM dat er een zogenoemde artikel 12-procedure is gestart, omdat het slachtoffer de aanklacht jegens Promes te licht vond. Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het slachtoffer, wilde echter dat Promes vervolgd wordt voor poging tot moord. Daardoor leek de rechtszaak te worden uitgesteld, maar door de aanvulling van de tenlastelegging is vertraging voorkomen en kan de zaak vermoedelijk toch op 31 maart worden behandeld.

Promes werd in november 2020 gearresteerd, waarna hij twee dagen in de cel zat. De aanleiding van de arrestatie was een steekpartij tijdens een familiefeest in Abcoude, een paar maanden eerder. Daar zou Promes zijn neef in zijn knie hebben gestoken, met zwaar letsel voor het slachtoffer tot gevolg. In juli 2021 werd duidelijk duidelijk dat het Openbaar Ministerie Promes wilde vervolgen.

Promes ontkende zelf iedere betrokkenheid, maar dinsdagavond publiceerde Nieuwsuur details uit het strafdossier. Daarin valt te lezen dat de aanvaller in meerdere gesprekken met zijn familie heeft bekend dat hij zijn neef in 2020 wilde doodsteken. De aanvaller van Spartak Moskou deed de bekentenis in telefoongesprekken, terwijl hij op dat moment niet wist dat hij werd afgeluisterd door de politie.

Meer nieuws

Graham Potter wordt zeker niet de nieuwe trainer van Ajax
33
Sergiño Dest vertrekt uit Eindhoven: PSV licht koopoptie niet
41
Live meepraten in de Europa League: Bayer Leverkusen - AS Roma
1
Live meepraten in de Europa League: Atalanta - Olympique Marseille
0
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
22
PSV vist achter het net: target Zeno Debast maakt voor 16 à 18 miljoen transfer
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties