Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Promovendus Go Ahead haalt uit en vernedert RKC in Waalwijk

Laatste update:

Vanaf minuut één waren de bezoekers uit Deventer de bovenliggende partij in het Mandemakers Stadion. De promovendus, dat net als RKC vijf punten vergaarde uit de eerste vier Eredivisieduels, trok enthousiast ten aanval en werd al gauw beloond voor de aanvallende dadendrang. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Jarchinio Antonio vanaf de rechterflank een voorzet losliet waar Falkenburg wel raad mee wist: 0-1. De Waalwijkers waren waarschijnlijk amper van deze tegenvaller hersteld toen de aanvallende middenvelder van Go Ahead opnieuw toesloeg.

Ditmaal was het voorbereidende werk op links van Xander Houtkoop en bewaker Sander Duits noch keeper Jan Seda kon voorkomen dat Falkenburg koppend voor de 0-2 zorgde. Alhoewel GAE-doelman Eloy Room aan de andere kant handelend moest optreden bij een knappe poging van spits Aurélien Joachim en hij de helpende hand kreeg toegestoken toen verdediger Doke Schmidt in de weg stond bij een schot van Duits, kon RKC er weinig van zeggen dat er ook bij rust nog een 0-2 tussenstand op het scorebord stond in Brabant; de voorsprong van de gasten was dikverdiend.

De eerste 45 minuten gaven de supporters van de thuisploeg weinig hoop op een goed resultaat, en in de openingsfase van de tweede helft werd het er niet beter op voor RKC. Kolder had niet veel dichter bij zijn vierde doelpunt van deze competitie kunnen komen, maar de spits van Go Ahead raakte de lat en scoorde vervolgens wel, maar stond op dat moment buitenspel. Aan de andere kant deed Damiano Schet van zich spreken, maar de vrije trap van de aanvaller scheerde rakelings over de lat van het doel van Room. Diens collega Seda hoefde even later evenmin in actie te komen, want Antonio schoot vanuit kansrijke positie wild over.

Ook daarna was het de equipe uit Deventer die het meest dreigend was; Falkenburg werd de diepte in gestuurd en leek een hattrick op zijn naam te kunnen schrijven, maar stuitte op Seda. In de rebound schoot Kolder net naast. De derde treffer van Falkenburg kwam er niettemin alsnog, want nadat er net een uur gespeeld was nam de middenvelder de 0-3 voor zijn rekening. Het leed was daarmee nog niet geleden voor de formatie van coach Erwin Koeman, want na een overtreding van Frank van Mosselveld mocht Kolder een penalty nemen. De aanvoerder van Go Ahead faalde niet: 0-4. Verder dan de 1-4 van Slager kwam RKC niet in de slotfase.

Eredivisie
RKC Waalwijk
1 - 4
Go Ahead Eagles
Denk je dat Go Ahead Eagles dit seizoen boven RKC Waalwijk eindigt?

Meer nieuws

Kritiek op mening Van Basten over Farioli: 'Vind ik verbazingwekkend'
17
Kenneth Perez snapt niks van compliment voor speler van Ajax: 'Fuck off, man'
24
Koeman twijfelt over EK voor 32-voudig international: 'Heeft een slecht seizoen'
57
Koeman oppert nieuwe trainer voor Feyenoord: 'Zou hem geen slechte keuze vinden'
8
'Gewilde Xavi Simons komt op radar van volgende Europese grootmacht'
13
De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties