PSG heeft Zlatan niet nodig tegen reuzendoder, assist Van der Wiel

Reims had zich veel voorgesteld van het treffen in het Prinsenpark. Rechtsbuiten Odaïr Fortes vertelde in gesprek met L'Union L'Ardennais dat Reims namelijk niet als 'een stelletje toeristen' naar Parijs zou komen, maar daar had het in de eerste helft wél alle schijn van. De nummer zeven van de Ligue 1 kwam er immers niet aan te pas en doordat PSG een laag tempo hanteerde en relatief weinig indruk maakte, werd het een fletse helft. Het hoogtepunt was het doelpunt van Edinson Cavani, twee minuten voor rust. El Matador liep een voorzet van Gregory van der Wiel binnen en maakte na 324 minuten weer een competitiegoal.

Van der Wiel keerde na een kleine maand terug in de basis bij PSG, want de rechtsback kampte met een knieblessure. De thuisploeg spande zich niet overmatig in en Reims had zijn handen al vol aan het beteugelen van Lucas Moura en Cavani. Laatstgenoemde was na een kwartier dicht bij de 1-0, maar doelman Kossi Agassa redde knap. De Uruguayaan vond kort voor het einde van het eerste bedrijf dus alsnog zijn doelpunt. Lucas Moura gooide het duel in minuut 47 op slot: de Braziliaan kopte de baal via de paal in het doel; verdediger Aïssa Mandi zat er ook nog even aan. Reims begon de tweede helft overigens wel verdienstelijk.

De roodhemden zochten voorzichtig de aanval en kregen via Prince Oniangué en Mandi aardige kansen, maar Salvatore Sirigu liet zich niet kloppen. Cavani en Adrien Rabiot waren namens PSG nog dicht bij de 3-0, maar de spits schoot een meter naast en de middenvelder stuitte na een pass van Hervin Ongenda op Agassa. Twee minuten voor tijd viel de derde treffer alsnog: Javier Pastore schoot na een pass van Van der Wiel in en Mandi werkte het leer in zijn eigen kruising. Zlatan Ibrahimovic zat op de tribune; hij is zoals bekend geblesseerd.