PSG neemt wraak op Stade Reims, Ibrahimovic gaat door met scoren

PSG pakte vorig seizoen de eerste landstitel sinds 1994 en ligt op koers voor de eerste titelprolongatie ooit. De hoofdstedelingen bleven zaterdag voor de 34e keer op rij ongeslagen en zijn dicht bij de evenaring van het record uit het seizoen 1993/1994, toen PSG zich 37 achtereenvolgende wedstrijden niet liet kloppen. PSG begon wel erg zwak op bezoek bij Reims, want Salvatore Sirigu voorkwam de 1-0 van Aissa Mandi en het middenveld was in handen van de subtopper. Na de eerste twintig minuten daalde het tempo en de eerste serieuze mogelijkheid leverde voor de gasten direct een treffer op: Ibrahimovic gaf de bal mee aan Lucas, die het leer in de kruising draaide. PSG nam hierna de controle over, maar kwam voor rust nog goed weg, toen Sirigu moest redden op een schot van Mickaël Tacalfred.

Lucas was in de slotminuut van het eerste bedrijf voor een tweede keer gevaarlijk: hij stuitte na een pass van opnieuw Ibrahimovic op Kossi Agassa. De Zweed startte in de basis, ondanks dat hij deze week met Zweden nog tegen Portugal speelde. Ibracadabra scoorde in Stockholm twee keer, maar was zaterdag minder prominent aanwezig. Toch pikte hij nog zijn doelpuntje mee: na een fout van Agassa bepaalde hij de eindstand op 3-0. Dat deed Ibrahimovic in de tweede minuut van de blessuretijd. Reims had op basis van het dappere spel ook wel een doelpuntje verdiend, maar Sirigu keepte een uitstekende wedstrijd en Grzegorz Krychowiak miste ruim twintig minuten voor tijd een strafschop.

Ménez, die in de basis startte omdat Edinson Cavani rust kreeg, maakte er na een uur 2-0 van door na een pass van Marco Verratti van dichtbij in het dak te schieten. Doordat Krychowiak hierna vanaf elf meter hoog over schoot en Sirigu redde op een knal van Mads Albaek, hield PSG zijn doel schoon en kon Ibrahimovic voor het slotakkoord zorgen; hij maakte in zijn laatste elf wedstrijden alweer zeventien doelpunten. Bij PSG, dat het woensdag opneemt tegen Olympiacos in de Champions League, kwam Gregory van der Wiel niet in actie.