Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG-trainer Christophe Galtier en zoon zitten vast op verdenking van racisme

Laatste update:

Het openbaar ministerie in Frankrijk meldt dat Galtier en zijn zoon John Valovic-Galtier momenteel in voorlopige hechtenis zijn genomen. De komende 24 uur moet duidelijk worden of het duo weer vrij wordt gelaten of vast blijft zitten. Galtier is in Frankrijk flink onder vuur komen te liggen. De trainer van PSG is in verlegenheid gebracht door een uitgelekte mail die tegen het einde van het seizoen 2021/22 door Julien Fournier naar het management van OGC Nice is gestuurd. De voormalig sportief directeur beschuldigt zijn oud-collega van ernstige racistische uitlatingen. De mail kwam in handen van journalist Romain Molina en werd getoond in het programma l'After Foot van RMC Sport.

In de mail wordt een scène omschreven van 9 augustus 2021, bij de start van het nieuwe seizoen. "Hij vertelde dat ik rekening moest houden met de essentie van de stad en dat we niet zoveel zwarten en moslims in het team konden hebben", aldus Fournier. "Hij (Galtier, red.) vertelde me: 'Gisteren ging ik naar het restaurant en iedereen viel over me heen dat we een team vol zwarten hebben.'"

Daar hield het niet mee op. "Hij zei: 'Julien, je moet je realiseren in welke stad je bent. We zijn in de stad van Jacques Médecin (bekende voormalig burgemeester van Nice, red.). Ons team komt niet overeen met wat de mensen hier willen. Het komt ook niet overeen met hoe ik ben. Er waren geen sportieve argumenten om deze spelers aan te trekken, alleen maar religieuze en op basis van huidskleur." De zaak gaat vervolgens nog een stap verder, als Fournier ook een gesprek beschrijft dat hij had met zoon en zaakwaarnemer John Valovic-Galtier.

"Hij wilde mij dringend spreken omdat hij de situatie van zijn cliënt (Galtier, red.) onhoudbaar achtte. Hij zei: 'Julien, het gaat niet goed, mijn vader was gisteren in tranen. Je beseft het niet.' Ik vroeg hem wat er was, waarop hij zei dat het team niet aansloot bij hoe zijn vader was en dat we zo niet verder konden. Ik wilde een duidelijkere uitleg zodat ik het beter kon begrijpen. Daarop zei hij: 'Je hebt een team van uitschot opgebouwd. Er zijn alleen maar zwarten en de helft is op vrijdagmiddag in de moskee.' Ik heb hem aangegeven geschokt te zijn door de opmerkingen en heb hem meteen verzocht mijn kantoor te verlaten."

In april, toen bekend werd dat de politie een onderzoek had ingesteld, ontkende de 56-jarige trainer de aantijgingen. "Ik ben diep geschokt door de aantijgingen aan mijn adres die door sommigen op een onverantwoordelijke manier naar buiten zijn gebracht", aldus Galtier. "En dat doet me pijn in het diepst van mijn menselijkheid. Ik ben opgegroeid in een gemengde samenleving met de waarden van delen en respect voor anderen, ongeacht hun afkomst, kleur of achtergrond."

"Mijn hele leven als man en als voetballer is gedicteerd door de zorg om goed te delen en goed samen te leven met anderen", ging de trainer van PSG verder. "Ik kan niet accepteren dat mijn naam en die van mijn familie op deze manier wordt bezoedeld. Ik heb daarom besloten om iedereen aan te vallen die mijn eer schendt. Ik heb vertrouwen in de gerechtigheid van mijn land. En ik kan alleen maar tevreden zijn met de opening van het onderzoek."

Meer nieuws

Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
0
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
19
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties