Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSG 'verdrongen' uit Parc des Princes en heeft nieuw stadion op het oog

Laatste update:

PSG heeft grootse plannen en wil de stadioncapaciteit graag vergroten. Momenteel biedt het Parc des Princes plek aan circa 48.000 toeschouwers, maar de club wil naar verluidt spoedig meer publiek kunnen verwelkomen. Les Parisiens hebben volgens de berichtgeving in de afgelopen jaren reeds 85 miljoen euro geïnvesteerd om de faciliteiten te verbeteren en de capaciteit te vergroten, en nu wil de club nog eens 500 miljoen euro extra in het stadion steken.

Aangezien het stadion gehuurd wordt van de gemeente Parijs, ziet PSG het niet zitten om op dit moment fors te investeren. De club heeft kenbaar gemaakt dat men het stadion graag definitief wil overnemen van de stad om vervolgens veel geld te stoppen in kwaliteitsverbeteringen, maar Hidalgo heeft nu een stokje gestoken voor de plannen. Hoewel de twee partijen al enige tijd in gesprek waren over een eventuele overname, zijn de onderhandelingen op niets uitgelopen.

"Ons standpunt is duidelijk: het Parc des Princes is niet te koop", zo laat de burgemeester weten in een statement. "Het besluit is definitief. Het stadion is cultureel erfgoed van de Parijzenaren en dat willen wij niet kwijt." Een woordvoerder van PSG laat in een reactie aan ESPN weten erg teleurgesteld te zijn over het gebrek aan onderhandelingsruimte. De club gaat er door het standpunt vanuit dat de zoektocht naar een nieuw stadion gestart moet worden, daar PSG weigert om nog meer geld te steken in een stadion waarvan de club geen eigenaar is.

"Het is verrassend en teleurstellend om te horen dat de burgemeester van Parijs een standpunt inneemt dat PSG, onze fans en de hele gemeenschap in feite uit het Parc des Princes verdrijft", zo luidt het statement van de club. "Bovendien is het niet aan de Parijse belastingbetaler te verkopen dat er continu geld in het vijftig jaar oude stadion gepompt moet worden om het te onderhouden. De club wordt nu gedwongen om op zoek te gaan naar alternatieven om onze thuiswedstrijden te gaan spelen." Wanneer de eventuele verhuizing precies zou moeten plaatsvinden is vooralsnog niet bekend.

Stade de France
De meest voor de hand liggende optie voor PSG is het overnemen van het Stade de France. Het stadion werd gebouwd voor het WK van 1998 en werd de afgelopen jaren gebruikt voor rugbywedstrijden en interlands van Frankrijk. In tegenstelling tot het Parc des Princes is het Stade de France, dat eigendom is van de Franse overheid en plaats biedt aan 81.000 toeschouwers, wél te koop.

-

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
1
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
25
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties