Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'PSV, Ajax of VVV-Venlo: iedere club heeft met druk te maken'

Laatste update:

Door QASIM HAKIM

Op de tribunes van het kleine stadion De Koel zag men meer lege dan gevulde plaatsen. De tegenstander was weliswaar de nummer zeven van de Spaanse competitie en kwam maar zes punten tekort voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League, maar het is niets iets wat voor de gemiddelde voetbalfan tot de verbeelding spreekt. Zeker niet in Venlo, waar Duits voetbal ongekend populair. De interim-burgemeester verbood echter wedstrijden tegen Duitse, Engelse en Turkse clubs. Osasuna was niets meer dan een schrale troost.

Iets waar VVV-trainer Ton Lokhoff zich niet mee bezighoudt. De coach heeft andere dingen aan zijn hoofd en maakt zich zorgen over zijn selectie. Dat VVV wederom tegen degradatie zal moeten strijden is bekend, maar de Brabantse coach in Limburgse dienst heeft te maken met een verre van fitte spelersgroep. "Het zijn allemaal verschillende blessures", zegt Lokhoff. "Sommige spelers hebben al langer last en andere jongens moeten wennen aan het niveau. Jeffrey Altheer en Barry Maguire hebben een apart programma. Ze zijn pijnvrij, maar het zal wat langer duren voordat ze wedstrijdfit zijn. Ik verwacht wel dat Ricky van Haaren, Matheus Dos Santos en Jules Reimerink wel fit zijn voor de start van de competitie."

De seizoensouverture is er voor de Venlonaren eentje die oud zeer met zich meebrengt. Het openingsduel is uitgerekend met de ploeg die VVV de zwartste dag van het afgelopen seizoen bezorgde, 2 december 2011 om precies te zijn. Door een 7-0 verlies in Almelo tegen Heracles besloot de toenmalige trainer Glen De Boeck zijn biezen te pakken. In vijftien wedstrijden wist hij slechts zeven punten te vergaren. De Boeck klaagde al langere tijd over een gebrek aan professionaliteit en zei dat hij kwaliteit tekort kwam. In de winterstop zou er gesproken worden over eventuele versterkingen, maar zolang wilde de voormalig international van de Rode Duivels niet wachten. Hij vertrok, werd tijdelijk opgevolgd door assistent Wil Boessen, en na de winterstop stond Lokhoff voor de groep. Hij begon met een 2-1 zege tegen Feyenoord. Hij pakte drie keer zoveel punten (21) als zijn voorganger, maar een kanttekening is wel dat hij er twee wedstrijden langer over mocht doen, met vier versterkingen: Jeffrey Leiwakabessy, Ismo Vorstermans, Steven Berghuis en Danny Holla.

Lokhoff heeft komend seizoen opnieuw de beschikking over Vorstermans en Leiwakabessy, Berghuis keerde terug naar FC Twente en speelt nu bij AZ, terwijl er lange tijd getouwtrek was om Holla, de man die VVV tijdens de nacompetitie in de Eredivisie wist te houden door tijdens de finale van de nacompetitie drie van de vier doelpunten voor zijn rekening ten nemen in het tweeluik met Helmond Sport. Holla is het voorbeeld van een moderne middenvelder, die zowel verdedigend als aanvallend weet wat er gevraagd wordt. Iets wat men van Marcel Meeuwis verlangde toen hij vorig jaar terugkeerde in Venlo, maar hij wist zijn rentree niet op te luisteren met de vorm die de inmiddels 31-jarige Goirlenaar etaleerde tijdens zijn eerste periode in Venlo tussen 2002 en 2006.

VVV verloor de slag om Holla van ADO Den Haag. Daardoor wordt er nog altijd gezocht naar een concurrent voor Meeuwis, want Balazs Toth heeft afgelopen weekend te kennen gegeven dat hij niet wil terugkeren bij VVV. De Hongaar speelde als huurling van Racing Genk in het seizoen 2010/11 voor de Venlose eredivisionist en tegenwoordig is hij actief voor de Hongaarse landskampioen Videoton. "Het is bekend dat we nog op zoek zijn naar een middenvelder en een aanvaller", zegt Lokhoff. "Marcel (Meeuwis) heeft een minder jaar achter de rug. Ik ben ervan overtuigd dat hij wel weer belangrijk voor VVV kan worden. Dat hij zijn aanvoerdersband heeft ingeleverd om zich meer op zijn eigen spel te concentreren vind ik klasse."

Lokhoff heeft momenteel de beschikking over een selectie van twintig spelers en drie keepers. "Daar zit Maya Yoshida ook bij, maar de vraag is of hij nog terugkeert. Dat is iets waar ik geen invloed op heb." Algemeen directeur Hans Soentjens gaf vorige week in De Telegraaf te kennen dat het voor VVV de komende twee a drie seizoenen, tot en met de komst van het nieuwe stadion, moeilijk zal blijven om het hoofd boven water te houden in de Eredivisie. Brengt dat niet nog meer druk met zich mee voor Lokhoff? "Nee, iedere club heeft met druk te maken. In Amsterdam verwacht men dat Ajax minimaal de landstitel prolongeert, terwijl het voor PSV een must is om kampioen te worden na vier mislukte seizoenen. Zo is er overal wel een doel dat koste wat kost bereikt moet worden. Ik verwacht ook niet dat eventuele degradatie voor VVV de doodsteek zal zijn. Daar ga ik ook niet van uit. Wij hebben een ploeg die erin kan blijven. Natuurlijk waren we dicht bij degradatie, maar ook finales in de Champions League, WK's en EK's worden in de laatste seconden beslist."

VVV-Venlo is goed genoeg om de nacompetitie te kunnen ontlopen

Meer nieuws

Scouts van Ajax, AC Milan en Bayern München zaten op tribune voor 4 toptalenten
0
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
15
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
11
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties