Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV baalt van resultaat in Friesland en stuurt Excelsior uit Eredivisie

Laatste update:

De ploeg van Phillip Cocu deed wat het moest doen, maar omdat Feyenoord won van sc Heerenveen, steeg het niet op de ranglijst. Zoals verwacht kon worden, was PSV de bovenliggende partij op Woudestein. De bezoekers probeerden direct na het eerste fluitsignaal van Danny Makkelie (die de zieke Richard Liesveld verving) druk te zetten en het eerste kansje was voor Ola Toivonen, die zijn schot geblokt zag worden. Bij de tweede kans was het echter raak voor PSV: Dries Mertens combineerde met Jeremain Lens en kon de bal maar net binnen houden, maar slaagde er in om het speeltuig bij de eerste paal binnen te schieten. Keeper Wesley de Ruiter zag er daar niet goed uit.

Excelsior nam geen tijd om te treuren. De thuisploeg ging direct op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daar al snel ook een goede kans voor, maar een lage voorzet van Jordy van Deelen kon niet worden binnengetikt door Jason Oost. Het was een spaarzame aanval van Excelsior, dat zich vooral moest beperken tot verdedigen. Samuel Scheimann kopte de bal bijna in eigen doel, een schot van Georginio Wijnaldum werd gepakt door De Ruiter en een inzet van Lens was door een vervelende stuiter nog erg gevaarlijk. De Ruiter slaagde er echter in om ook deze poging te keren.

PSV wilde nog voor rust de 0-2 maken en slaagde daar ook in. Tien minuten voor rust kopte Marcelo op de lat, waarna Lens uit de rebound alsnog binnen kon koppen. De strijd leek gestreden, omdat Excelsior niet echt de indruk maakte dat het nog in haar laatste kansen geloofde, maar kort voor rust kreeg Tim Vincken nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer. Op aangeven van Scheimann schoot hij naast, waardoor PSV met een riante marge ging rusten. Kort na de thee kwam Excelsior echter terug in de wedstrijd, door een benutte strafschop van Luigi Bruins. De middenvelder mocht aanleggen na een onhandige actie van Toivonen en maakte vanaf elf meter geen fout.

De wedstrijd werd weer spannend, maar kansen op de gelijkmaker vielen eigenlijk niet te noteren. PSV was simpelweg sterker dan Excelsior en De Ruiter zag de bal al eens net voorlangs gaan, voordat Wijnaldum de marge even later alsnog terug op twee bracht. De Rotterdammer tikte een lage voorzet van Lens binnen en werkte zodoende zijn negende doelpunt van dit seizoen binnen. Directe degradatie leek daardoor een feit te zijn voor Excelsior, maar toch werd er nog gejuicht op Woudestein, omdat Feyenoord op voorsprong kwam bij sc Heerenveen. De ploeg van Ronald Koeman gaat de voorronde van de Champions League in en PSV moet het doen met Europa League-voetbal. Excelsior vinden we volgend seizoen terug in de Jupiler League.

-
Ik zal Excelsior missen in de Eredivisie

Meer nieuws

Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
27
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
31
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
25
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties