Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV bereikt na zes jaar weer halve finale KNVB-beker

Laatste update:

PSV beleefde een droomstart en pakte al na vijf minuten de leiding. Kevin Strootman schoot een vrije trap vol op de vuisten van Gábor Babos, waarna de afgeslagen bal bij Dries Mertens belandde. Die werd niet bewaakt en haalde uit naar de linker bovenhoek; Babos zat er nog wel aan, maar hielp de Belg daar alleen maar mee en duwde de bal het doel in. PSV mocht maar kort genieten van het doelpunt, want defensief geklungel bracht NEC weer op gelijke hoogte. Nick van der Velden zette Jetro Willems van de bal en bracht deze bij Lasse Schöne; de Deen schoot zacht in en Marcelo gleed de bal voor de doellijn weg, maar in de voeten bij Van der Velden en die scoorde met een diagonaal schot.

Daarna nam NEC het heft in handen en raakte het tweemaal de lat, via Género Zeefuik en Leroy George. PSV beantwoordde die kansen met een afstandspoging van Wilfred Bouma, maar mocht pas weer juichen nadat Tim Matavz vier minuten voor rust scoorde. Strootman en Ola Toivonen gingen de combinatie aan en via de Zweed kwam de bal bij Matavz; die punterde raak in de rechterhoek (2-1). PSV kwam vervolgens ook zeer snel op 3-1 na balverlies van Kevin Conboy, een dribbel van Jeremain Lens en een schot van Strootman, maar in de blessuretijd van de eerste helft schoot Schöne van grote afstand de tweede voor NEC nog binnen.

NEC slaagde er zo voor het eerst sinds 43 jaar in vaker dan een keer te scoren op bezoek bij PSV. De thuisclub op haar beurt kreeg, na Hapoel Tel Aviv en Ajax, ook weer eens twee treffers om de oren. De voorsprong stond er echter wél en zo doelpuntrijk als de eerste helft eindigde, zo rustig bleef het in het eerste kwartier na rust. Georginio Wijnaldum liet zich na een botsing met Bram Nuytinck bebloed wisselen en maakte noodgedwongen plaats voor Zakaria Labyad. Nadat hij erin kwam kreeg PSV plots een grote kans op 4-2.

Na gevaar voor het eigen doel brak men snel uit en deed Lens alles goed; hij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Toivonen, maar die schoot te zwak in en liet Babos redden. Labyad plaatste later een bal anderhalve meter naast. NEC vocht zo goed als het kon om de stand weer in evenwicht te trekken en zo een verlenging uit het vuur te halen. De Nijmeegse formatie, die in voorgaande bekerronden afrekende met Achilles'29, FC Volendam en Fortuna Sittard, werd nog even lastig via invaller Melvin Platje, maar vond het doel niet nog eens. Ook Lens lukte dat aan de overzijde niet, na een hakbal van Matavz.

Wie wint de beker dit seizoen?

Meer nieuws

Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
17
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
16
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties