Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV besluit fantastische week met zesklapper voor eigen publiek

Laatste update:

Willem II was nochtans met ambities afgereisd naar het Philips Stadion. De Tilburgers vonden zichzelf na twee zeges op rij terug op een verdienstelijke vierde plaats in de Eredivisie en lieten ook de eerste grote kans van de wedstrijd aantekenen. Fran Sol trof na een intelligente steekpass van Donis Avdijaj binnen vier minuten de paal. De reuzekans voor de Spanjaard bleek de thuisploeg wakker te schudden, want amper drie minuten later brak Jorrit Hendrix aan de overzijde de score open. De middenvelder nam een afvallende bal vanaf een meter of achttien in één keer op de pantoffel en zag het leder via doelman Timon Wellenreuther uiteindelijk in de bovenhoek belanden.

Meer: PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland

Daarna was er geen houden meer aan voor Willem II. PSV ging vol vertrouwen op dezelfde voet verder en wist na een klein kwartier al zijn voordelig marge te verdubbelen. Steven Bergwijn werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Angeliño, waarna de aanvaller naar binnen trok en met een harde uithaal de verre hoek vond: 2-0. Via Gastón Pereiro en Nick Viergever sloeg PSV vervolgens in de laatste tien minuten voor rust nog tweemaal toe. Pereiro benutte een strafschop, nadat de videoscheidsrechter een overtreding op Hirving Lozano had geconstateerd, terwijl Viergever na uitstekend voorbereidend werk van Luuk de Jong van dichtbij kon scoren.

Na de onderbreking wist Willem II snel wat terug te doen: Diego Palacios bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van PSV, waar Sol was ontsnapt aan de aandacht van zijn tegenstanders en vervolgens uit de draai de 4-1 liet aantekenen. Het antwoord van PSV liet echter opnieuw niet lang op zich wachten, want drie minuten later herstelde Viergever de voordelige marge van vier alweer in ere voor de Eindhovenaren. De verdediger kon de bal bij de tweede paal binnen glijden, nadat De Jong een vrije trap van Pereiro met het hoofd had verlengd.

Vlak daarna had De Jong zelf ook kunnen scoren, maar de spits raakte de bal na een vrije trap van Lozano verkeerd. PSV ging freewheelend richting het einde van de wedstrijd en wist het sextet achttien minuten voor tijd uiteindelijk te completeren. De uitblinkende Angeliño leverde een voorzet af op Bergwijn, die met het hoofd zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken. Het betekende voor de buitenspeler zijn derde treffer in twee duels, nadat hij midweeks tegen BATE ook al trefzeker was geweest.

-
Prolongeert PSV zijn landstitel?

Meer nieuws

Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
8
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties