Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV deelt Ajax tik uit in eerste topper van het seizoen

Laatste update:

De opening in de Amsterdam ArenA was al veelbelovend. PSV verstopte zich niet, kreeg een kansje via Depay, maar liep al gauw achter de feiten aan. De teruggekeerde Jetro Willems dekte bijzonder zwak, al was de pass van Davy Klaassen fantastisch. Uitblinker El Ghazi zette zijn hoofd tegen de bal en verschalkte keeper Jeroen Zoet, die niet daadkrachtig optrad nadat hij van zijn lijn was gekomen. Na het openingsdoelpunt was PSV even van de leg. Ajax zette druk naar voren, PSV kwam er niet meer uit en met name Klaassen en Nicolai Boilesen maakten indruk in de openingsfase.

Laatstgenoemde had Narsingh als directe tegenstander, die verrassenderwijs de voorkeur had gekregen boven Jürgen Locadia. Narsingh had het echter lastig met Boilesen, die met een schuiver het doel van Zoet onder vuur nam. De rebound was voor Klaassen, maar beide keren stond de keeper van PSV zijn mannetje. Aan de andere kant had Jasper Cillessen op zijn beurt een antwoord op een knal van Georginio Wijnaldum. Vlak voor rust ontsnapte PSV nog aan de 2-0, toen smaakmaker El Ghazi maar weer eens te vlug was voor Willems.

El Ghazi gaf de bal voor richting Lasse Schöne, die in de weg werd gezeten door Joshua Brenet. De verdediger raakte het ding helemaal verkeerd en had geluk dat hij het ding niet per ongeluk tegen zijn eigen touwen deed belanden. Direct na de pauze, toen El Ghazi met een mogelijke ribblessure al was vervangen, was Schöne ook betrokken bij de volgende grote kans. Lucas Andersen legde terug op de Deen, die Zoet op zijn pad vond. In de counter was het raak. Luciano Narsingh stoof ervandoor en legde de bal panklaar voor Depay: 1-1. Voor Depay was het alweer zijn vijfde van het seizoen.

Het spel golfde nog altijd op en neer. Kolbeinn Sigthórsson kreeg geen strafschop van Björn Kuipers toen hij over het been van Karim Rekik ging; PSV bleef hoe dan ook gevaarlijk ogen en dat uitte zich zelfs in de 1-2 van Narsingh. De rappe rechtsbuiten profiteerde van een heerlijk balletje van Luuk de Jong en schoof het ding onder Cillessen door. Ajax leek even van de leg, maar ging met een kwartier op de klok toch weer op het gaspedaal staan. Niklas Moisander had de hoofdstedelingen op gelijke hoogte moeten zetten, maar na een uitstekende pass van Daley Blind hamerde hij de bal hoog over het doel van Zoet. Dat bleek een dodelijke misser. Via invaller Jozefzoon counterden de Eindhovenaren naar 1-3 en op die manier deelde PSV de eerste tik van het seizoen uit. Voor Ajax betekende de nederlaag een eerste verliespartij na 24 duels zonder nederlaag.

-

Meer nieuws

'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
1
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
2
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
16
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties