Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV-directeur Brands doet boekje open: 'Bergwijn stond huilend aan mijn bureau'

Laatste update:

Bergwijn maakte in 2011 de overstap van de jeugd van Ajax naar die van PSV. In 2015 volgde het debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren en in 2020 maakte de Oranje-international een fraaie transfer naar Tottenham Hotspur.

Wijnaldum werd in 2011 voor vijf miljoen euro door Brands gekocht van Feyenoord en kwam uiteindelijk tot 154 officiële duels voor PSV 1, alvorens hij voor 20 miljoen euro naar Newcastle United vertrok.

Brands was van juni 2010 tot mei 2018 technisch directeur van PSV. Het kwam toen meerdere keren voor dat grote talenten het lastig hadden, maar later toch voor veel geld werden verkocht.

"Ik kan heel erg genieten van een jeugdspeler waar je het in ziet zitten", zegt de de huidige algemeen directeur van PSV in de podcast. "Ik heb ooit Georginio Wijnaldum huilend aan mijn bureau gehad. Hetzelfde geldt voor Steven Bergwijn. Die laatste had toen een iets te hoog vetpercentage. Phillip Cocu, de trainer van destijds, liet hem allemaal rondjes lopen."

"Bergwijn kwam naar me toe, hij zat in zak en as. Dan ga je met zo'n jongen praten en probeer je hem bewust te krijgen. Uiteindelijk bloeit hij op en wordt zo'n jongen fantastisch bij PSV. Bergwijn is uiteindelijk voor 30 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur."

Adam Maher


Ook de naam van Adam Maher komt in de podcast voorbij. Brands voorspelde hem als jong talent eveneens een grote toekomst, maar de inmiddels dertigjarige middenvelder kon de hoge verwachtingen bij PSV nooit helemaal waarmaken nadat hij in 2013 voor acht miljoen euro werd overgenomen van AZ.

"Een van de grotere transfers die ik hier gedaan heb, was Adam Maher. Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme gezien bij de fans, maar het is toch net niet gelukt. Terwijl ik nooit twijfel had of hij zou slagen. Hij was achttien jaar en zat al bij het Nederlands elftal...", aldus Brands.

Maher kwam tot 106 officiële wedstrijden in het shirt van PSV, waarna hij in 2016 werd verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. Maher vertrok anderhalf jaar later definitief naar FC Twente. Inmiddels staat hij onder contract in Saudi-Arabië bij Damac FC, dat hem dit seizoen verhuurt aan Al-Wakrah uit Qatar.

Meer nieuws

Fans woest na statement NAC over misdragingen van teammanager Karelse
10
Alex Pastoor staat na vertrek bij Almere City voor fraaie buitenlandse uitdaging
10
Ajax-huurling Mikautadze zet ondanks pijnlijke nederlaag knappe mijlpaal neer
18
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
13
VZ Kort: Nani zegt Turkije al na één seizoen gedag
77
'Ajax en PSV zetten in op komst van hetzelfde 18-jarige toptalent'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties