PSV haalt groepsfase met wonderschone doelpunten

In de eerste helft zette PSV van meet af aan druk op de Oostenrijkse defensie, maar die speelde stug en liet niet veel gaatjes voor Toivonen, Dries Mertens, Lens en Wijnaldum. Allen namen doelman Thomas Gebauer een keer onder vuur; Lens raakte de bal kort voor rust goed, maar mikte toch net te hoog en zag zijn schot van de lat terugkomen. Wijnaldum op zijn beurt joeg de bal, na doorkoppen van Labyad, net een halve meter voorbij de verste kruising. Toivonen zat er tweemaal net naast en had het vizier ook niet helemaal scherp.

SV Ried creëerde stukken minder kansen in het Philips Stadion: twee mogelijkheden om te koppen, maar tweemaal zat een PSV'er de bezoekers in de weg. Kort na rust probeerde Daniel Royer het, na een solo, met een schot van ver. De afstand was echter te groot en Andreas Isaksson kon makkelijk de bal pakken. De Zweedse doelman hoefde ook weinig te doen bij een schot voorlangs van Stefan Lexa. Hoewel de aanvallen van Ried slechts speldenprikjes waren, bleef PSV huiverig. De ploeg leed regelmatig balverlies en dat zorgde voor onrust.

In aanvallend opzicht had het echter dermate veel bruikbare spelers in de ploeg, dat het vertrouwen bij het publiek bleef. Acht minuten na rust kwam de beloning er ook. Labyad bewaarde de rust en werd niet aangepakt; zijn voorzet landde op het hoofd van Toivonen en die kopte prima in, al zat keeper Gebauer er nog eventjes aan. Toen was de beer los en begon het voetbalfeest. Diezelfde Gebauer had in de 67ste minuut een bijzonder groot aandeel in PSV's tweede doelpunt. De doelman kwam zeker 25 meter zijn doel uit na een verre pass richting Lens en haalde de vleugelaanvaller neer.

Lens gleed echter door, stond weer op en joeg de bal toen met buitenkant voet vanuit een onmogelijke hoek richting de verre paal. Gebauer sprintte er achteraan, maar kwam te laat en gaf de bal na weerkaatsing van de paal zelfs nog het laatste zetje. Het verzet van Ried brak en Wijnaldum mocht, na voorbereidend werk en een pass van Lens, ook 3-0 maken. En of het nog niet genoeg was, tekende ook Labyad voor een wonderschoon doelpunt. Hij trof van zo'n 35 meter prachtig doel met een schot richting de kruising. Strootman rondde de galavoorstelling af met de 5-0 na een combinatie via veel spelers.