Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV heeft record voor het grijpen; De Jong is Vennegoor bijna voorbij

Laatste update:

O FC Groningen bleef als enige Eredivisieploeg in de afgelopen twee seizoenen ongeslagen tegen PSV. Op 5 maart 2016 wonnen de Eindhovenaren voor het laatst tegen de Noorderlingen (3-0 in Groningen).

O Dit is de enige onderlinge Eredivisie-ontmoeting die in de afgelopen twee seizoenen vier keer in een gelijkspel eindigde.

O FC Groningen bezet voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 de laatste plaats in de Eredivisie na afloop van speelronde 9. Dit is tevens de enige jaargang waarin de Noorderlingen minder punten pakten in de eerste negen Eredivisiewedstrijden (1) dan in het huidige seizoen (4).

O Het huidige aantal van vijf goals na negen duels in een evenaring van het negatieve clubrecord in de Eredivisie van de Groningers (ook in 1972/73). FC Groningen heeft tegen PSV één goal nodig om het negatieve record na tien Eredivisie-speelronden niet te verbreken (6 in 1972/73).

O Sergio Padt, die de laatste 9990 speelminuten in de Eredivisie onafgebroken actief was (langste huidige reeks van alle spelers), maakte in de Eredivisie meer reddingen tegen PSV dan tegen elk ander team: 47 stuks.

O Danny Buijs heeft in Sergio Padt, Mike te Wierik, Django Warmerdam, Samir Memisevic en Ritsu Doan vijf spelers die dit Eredivisieseizoen nog geen speelminuut misten. Geen team heeft er meer (FC Emmen ook 5).

O PSV kan de eerste ploeg deze eeuw worden die een Eredivisieseizoen begint met tien zeges (Feyenoord in 2016/17 ook 9). FC Groningen is echter de laatste Eredivisieploeg die minimaal een punt pakte tegen PSV (0-0 op 6 mei).

O PSV kreeg in de laatste vijf Eredivisie-duels geen doelpunt tegen en kan voor het eerst sinds december 2006 de nul houden in zes opeenvolgende competitiewedstrijden (toen 10 op rij).

O PSV voerde dit Eredivisieseizoen minder wijzigingen door in de basisopstelling dan elk ander team (4), terwijl alleen Ajax (17) en PEC (16) meer aanpassingen deden dan FC Groningen (15).

O Luuk de Jong staat op 74 Eredivisiegoals voor PSV en dringt bij een treffer de top-10 van de club binnen (Jan Vennegoor of Hesselink ook 75); de spits scoorde voor PSV echter maar met één van zijn 37 schoten tegen Groningen.

-
FC Groningen - PSV eindigt in een ...

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
12
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
57
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties