Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV hoopt op miljoenen: 'Feyenoord zou het voortouw nemen'

Laatste update:

Over bijvoorbeeld doorverkooppercentages vangt de belastingdienst 127 procent: 52 procent van de spelers zelf als inkomstenbelasting en nog eens 75 procent van de clubs. De belasting was aanvankelijk bedoeld voor managers in het bedrijfsleven die na slecht presteren met een gouden handdruk worden weggestuurd, maar trok dus ook zijn wissel op de traditionele topclubs van Nederland. Feyenoord nam het voortouw en spande een zaak aan over de naheffing over de transfer van Graziano Pellè. De club werd vorige week in het gelijk gesteld en PSV hoopt nu, met betrekking tot de transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, op eenzelfde scenario.

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum vertrokken naar respectievelijk Manchester United en Newcastle United, maar spelen nu alweer ergens anders.

"We hebben gewacht tot de uitspraak in de zaak-Pelle", aldus algemeen directeur Gerbrands. "We hadden afgesproken dat Feyenoord in het juridische traject het voortouw zou nemen. We bereiden nu ook een zaak voor naar aanleiding van andere aanslagen die we hebben betaald rondom transfers, waarbij dit aan PSV is opgelegd." Bij de zaak-Pellè stelde de rechter dat de heffingen 'in strijd zijn met het Europese Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden'. Omdat, zo luidde het vonnis onder meer, voetballers niet te vergelijken zijn met topmanagers en bankdirecteuren.

"Het is mooi om te zien, als je het vonnis leest, dat daarin precies de argumenten naar voren komen, die wij ook steeds hebben opgevoerd tegen deze voor voetbalclubs onrechtvaardige heffing", besluit Gerbrands. PSV hoopt, zo gaf de sportbestuurder woensdag al aan in De Telegraaf, zeker vijf miljoen euro terug te krijgen van de belastingdienst.

Denk jij dat ook PSV in het gelijk wordt gesteld?

Meer nieuws

Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
10
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties