Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV houdt voorsprong van zes punten op Ajax intact

Laatste update:

In een fase waarin Ajax wanhopig naar de winnende treffer zocht, zag Suárez hoe Andreas Isaksson ver voor zijn doel stond. De aanvoerder van de Amsterdammers had vertrouwen in zijn kwaliteiten en besloot om zijn geluk te beproeven, maar Isaksson was op tijd terug en wist de prachtige poging net over zijn doel te tikken. Het betekende zeker niet de eerste redding van de Zweed, maar aan de overkant had ook Maarten Stekelenburg voldoende werk verricht. De puntendeling was daarom niet onlogisch, maar kwam PSV het beste uit. De koploper sloeg een aanval van Ajax met succes af en behoudt haar voorsprong.

Zoals verwacht kon worden schoot Ajax voor de eigen fans uit de startblokken. De thuisploeg hoopte, onder het toeziend oog van Johan Cruijff, vroeg op voorsprong te komen en kreeg al in de tweede minuut een aardige kopkans via Siem de Jong, die echter niet kon mikken. Het was één van de weinig uitgespeelde mogelijkheden, want Ajax probeerde in de beginfase toch weer vaak met de lange bal Suárez en Mounir El Hamdaoui te bereiken. Pas na het eerste kwartier ging de thuisploeg echt voetballen en kon zij PSV dan ook onder druk zetten.

Suárez kon na een steekpass alleen op Isaksson af maar speelde de bal te ver voor zich uit, terwijl een knap schot van de Uruguayaan even later net over ging. Een puntertje in de korte hoek kon ook gepakt worden door Isaksson, die ook een antwoord had op een vrije trap van Jan Vertonghen en een knap schot van Demy de Zeeuw. Ajax was duidelijk het gevaarlijkst, maar PSV verschool zich niet en kreeg ook aardige mogelijkheden via Ola Toivonen en Ibrahim Afellay.

De bezoekers leken kort na rust op voorsprong te komen. Marcelo schoot van dichtbij raak maar stond buitenspel, waardoor hij zijn feestje al snel kon annuleren. Ajax zocht verder naar de gewenste openingstreffer en Jol besloot om Miralem Sulejmani in de ploeg te brengen voor meer dreiging. De druk op de defensie van PSV bleef, maar Ajax gaf hierbij toch de nodige ruimte weg, waardoor ook de gasten gevaarlijk werden. Het duel golfde op en neer, waarbij PSV net iets beter was, maar gescoord werd er niet. De spannende topper in de Amsterdam ArenA eindigde daardoor zonder doelpunten, maar wel met tien tegen elf. Ajacied Rasmus Lindgren kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart.

-
Ajax verdiende meer

Meer nieuws

Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
7
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
6
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
17
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties