Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV kan twee cruciale spelers kwijtraken door 'speciale voorwaarden'

Laatste update:

Zowel Tillman als Dest wordt medio 2024 gehuurd en in beide gevallen heeft PSV een koopoptie weten toe te voegen aan de huurcontracten. Desalniettemin is het nog lang niet zeker dat het duo ook komende voetbaljaargang nog in Eindhoven speelt.

Meer: Beschonken Tillman vroegtijdig gesneuveld tijdens PSV-huldiging: ‘Hij leeft nog’

De Eindhovenaren maken van de winterstop gebruik om alle spelerscontracten door te nemen en om een standpunt in te nemen over de aflopende (huur)contracten. De club wil graag door met Tillman en Dest, maar zelfs als PSV de afkoopsom bereid is te betalen kan een koopdeal van een van de spelers nog afketsen.

Zoals bij alle reguliere transfers zal PSV eerst een persoonlijk akkoord moeten bereiken met de spelers voordat er überhaupt een samenwerking mogelijk wordt. Stel dat Bayern plotseling een hoger salaris biedt aan Tillman, dan kan hij ervoor kiezen om niet akkoord te gaan met de transfer naar PSV. Hetzelfde geldt voor Dest.

Elfrink spreekt bovendien over speciale clausules in de verbintenissen van de spelers waarmee Bayern München en FC Barcelona nog rechten op de spelers kunnen houden. "Exacte bedragen of de exacte inhoud van die clausules zijn niet bekend, maar in het topvoetbal zijn deze voorwaarden zeer gebruikelijk", benadrukt Elfrink.

"Zonder acceptatie had PSV de spelers ook nooit kunnen huren. De Eindhovense club stelt bij verhuur van eigen spelers doorgaans ook belangrijke voorwaarden, waardoor er grip blijft op de betrokken speler", aldus de journalist.

Verder loopt PSV nog het risico dat bijvoorbeeld Bayern München 'contractbreuk' pleegt. Der Rekordmeister kan er namelijk voor kiezen, als er een boete betaald wordt, om de koopoptie in het lopende huurcontract door te strepen. Hoe hoog die boete zou zijn, is niet bekend. Voor PSV bedraagt de waarde van de koopoptie van Tillman twaalf tot veertien miljoen euro; voor Dest moet volgens Elfrink circa tien miljoen euro betaald worden.

Meer nieuws

Kaj Sierhuis ziet nachtmerrie uitkomen: opnieuw een zware knieblessure
0
Live meepraten in de Croky Cup: Union Sint-Gillis - Royal Antwerp FC
3
Toptalent Barcelona beloond na doorbraakseizoen: nieuw contract met megaclausule
1
'Arsenal gecharmeerd van Hato en Ramaj; keeper krijgt verrassende concurrentie'
41
'Op dat gebied zijn wij momenteel koploper, boven PSV en Ajax'
7
Oud-speler laat niets heel van 'kapotte' jeugdopdleiding Ajax en doet suggestie
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties