Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV kan vanavond vanaf 85e minuut Eredivisie-record van Ajax evenaren

Laatste update:

O AZ verloor de laatste negen Eredivisie-duels met PSV en kan voor het eerst in de clubgeschiedenis tien opeenvolgende Eredivisie-ontmoetingen met een specifieke tegenstander verliezen: ook negen tegen Ajax in de periode tussen 1984 en 1996.

O PSV kwam in de laatste negentien competitiewedstrijden tegen AZ tot scoren. De laatste ontmoeting zonder een treffer was op 20 september 2008: 1-0 in Alkmaar.

O PSV kreeg in 2018 slechts vier Eredivisie-goals tegen in eigen huis. Alleen in 1977 (twee) en 1992 (vijf) kreeg de club minder dan zeven thuisdoelpunten tegen in de Eredivisie in een kalenderjaar.

O PSV scoorde dit Eredivisie-seizoen al dertien keer na de 85e minuut. Dat is een evenaring van het clubrecord in 2014/15 (dertien keer). Het Eredivisierecord staat op veertien keer door Ajax in 2009/10.

O Steven Bergwijn (21 jaar en 69 dagen tegen Heracles Almelo) werd afgelopen week de jongste speler bij zijn 25e Eredivisiegoal of -assist in een kalenderjaar sinds Luis Suárez (20 jaar en 341 dagen voor FC Groningen en Ajax) in 2007.

O Luuk de Jong kwam in elk van zijn laatste zes thuisduels in de Eredivisie tot scoren en kan de eerste PSV'er worden die dit zeven keer achter elkaar doet sinds Jefferson Farfán in 2007 (negen duels).

O Sinds de laatste zege van AZ op een team uit de traditionele top-3 (4-2 tegen Feyenoord op 24 januari 2016) pakten twintig teams meer Eredivisie-punten tegen Ajax, Feyenoord en PSV dan de Alkmaarders: twee punten (twee remises en veertien nederlagen).

O AZ heeft dit seizoen het hoogste percentage doelpunten in het laatste kwartier van een Eredivisieduel: 34 procent - 10 van de 29.

O Alleen Luuk de Jong (236) en David Neres (210) kwamen in de Eredivisie in 2018 tot meer balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied dan Oussama Idrissi (181).

O Björn Johnsen maakte dit kalenderjaar negen keer het eerste doelpunt van zijn club in een Eredivisie-duel (acht keer voor ADO Den Haag, een keer voor AZ), vaker dan iedere andere speler. Hirving Lozano staat tweede met acht openingsdoelpunten.

-
PSV - AZ eindigt in een ...

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
16
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties