Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV knokt zich in zenuwslopend duel naar plek twee in de poule

Laatste update:

Bosz koos ervoor om zijn elftal niet te wijzigen ten opzichte van de klinkende 6-0 overwinning tegen Heracles Almelo. Dat betekende dat Guus Til opnieuw op de nummer 10-positie mocht beginnen en Malik Tillman op de bank werd gehouden. Ismael Saibari, die tegen Heracles een uiterst ongelukkige invalbeurt kende van een minuut, keerde terug in de wedstrijdselectie.

Meer: VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot | PSV breekt record met Ibiza-benen; RKC handhaaft zich in de Eredivisie

Beide ploegen begonnen weifelend aan het duel en wisten niet meteen tot grote kansen te komen. Bij het eerste echte gevaar van PSV was het meteen raak. Vanaf de rechterkant van het veld had Johan Bakayoko een perfecte voorzet in huis op De Jong, die in de lucht veel te sterk was voor Kevin Danso en via de onderkant van de lat binnenknikte: 1-0.

Voor De Jong betekende het zijn achtste Champions League-doelpunt in het shirt van PSV, waarmee hij Ruud van Nistelrooij evenaart als topscorer aller tijden in het miljardenbal. Namens de bezoekers nam Florian Sotoca het doel van Walter Benítez onder vuur: zonder succes. Ook PSV kreeg kansen om de score uit te breiden, maar was ongelukkig in de afronding.

Sergiño Dest schoot in de handen bij de doelman en ook op een schot van Hirving Lozano hoefde de goalie van Lens zich nauwelijks in te spannen. De beste kans op de gelijkmaker kwam van de voet van Deiver Machado. De linkervleugelverdediger dook plots op bij de tweede paal, maar was veel te druistig in de afronding en zag zijn schot langs het doel zeilen.

In het eerste kwartier na rust kreeg PSV meer grip op het duel, wat leidde tot een aantal goede kansen voor Lozano. Eerst schoot hij rakelings over, om niet veel later binnendoor te kruipen bij twee verdedigers om in de handen bij doelman Brice Samba te schieten.

Bij de bezoekers was het aantal gele kaarten op dat moment al niet meer bij te houden. Scheidsrechter Daniel Siebert had zijn handen vol aan de fysieke Fransen en zou uiteindelijk acht (!) gele kaarten en een rode kaart trekken. Namens PSV gingen Lozano en André Ramalho op de bon. De Braziliaan is daarmee geschorst voor het volgende groepsduel.

Peter Bosz bracht na ruim een uur spelen Tillman en Saibari binnen de lijnen voor Joey Veerman en Til, maar moest toezien hoe zijn ploeg er niet in slaagde om het duel in het slot te gooien. Beide ploegen oogden slordig, wat leidde tot een rommelig spelbeeld.

De beste kans op de beslissing in de wedstrijd kwam van de voet van Lozano, maar hij was zelfzuchtig en ging voor eigen succes, waar Bakayoko er veel beter voor leek te staan. Tot opluchting van de Mexicaan raakte Lens in de tegenstoot de paal via Guilavogui. Toen Tillman een minuut later ook nog een bal van de doellijn haalde was de overwinning een feit voor PSV.

UEFA Champions League
PSV
1 - 0
RC Lens

Meer nieuws

Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
7
Ronald Koeman verklapt: 'Georginio Wijnaldum gaat mee naar het EK'
45
Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
22
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
47
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
8
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties