PSV lijdt eerste nederlaag en moet koppositie delen met PEC Zwolle

Bij PSV wacht men na deze nederlaag op meer nieuws over sterspeler Memphis Depay, die in Zwolle in de basis begon, maar al na een kwartier spelen gewisseld werd. De aanvaller greep naar zijn lies; op het moment is het nog onduidelijk hoe serieus deze blessure is. Depay maakte plaats voor Jurgen Locadia en dat het op dit moment nog 0-0 stond, mocht een klein wonder genoemd worden. De wedstrijd tussen de koploper en bekerwinnaar begon erg aantrekkelijk en Jody Lukoki kreeg twee enorme kansen om PEC op een vroege voorsprong te zetten. Hij scoorde echter niet.

Aan de overkant zette Depay de debuterende Warner Hahn aan het werk met een 'zwabberbal' en kort hierna viel de aanvaller geblesseerd uit. Depay had de kleedkamer nog niet bereikt of PEC kreeg weer een geweldige kans om op voorsprong te komen, maar nu kopte Drost van dichtbij over. PSV kwam in de openingsfase dus met de schrik vrij en raakte hierna beter in de wedstrijd. Adam Maher kreeg een goede mogelijkheid, maar stuitte op Hahn, voordat PSV dankzij een black-out van Broerse alsnog op een 0-1 voorsprong kwam.

De verdediger van PEC werd bij een hoekschop niet aangevallen, maar kreeg de bal toch op zijn hand, waardoor Luuk de Jong mocht aanleggen voor een strafschop. De aanvaller maakte vanaf elf meter geen fout, zodat PEC in de achtervolging moest. De thuisploeg slaagde er in om de schade nog voor rust ongedaan te maken: ging Broerse in de fout bij de 0-1, daar blunderde Jeroen Zoet bij de gelijkmaker. De keeper van PSV leek het schot van Drost eenvoudig te kunnen keren, maar sloeg de bal in zijn eigen doel, waardoor het evenwicht terugkeerde in de score. Tomas Necid zette PEC kort voor de thee zelfs bijna nog op 2-1, maar nu bracht Zoet wél redding.

Phillip Cocu bracht Oscar Hiljemark in de ploeg voor de tweede helft (ten faveure van Maher) en hij moest proberen om de opkomende middenvelders van PEC beter op te vangen. Hiljemark kon echter niet voorkomen dat PEC twintig minuten in de tweede helft op voorsprong kwam, toen Broerse zijn fout uit de eerste helft goed maakte en een vrije trap schitterend binnenschoot. PSV moest nu in de achtervolging en tien minuten voor tijd scoorde De Jong, maar zijn rake kopbal kon niet gevierd worden, omdat de vlag omhoog ging voor buitenspel. PEC bleef dus op voorsprong staan en kort voor tijd stelde Rienstra de zege veilig, door met een stiftje dat onderkant lat binnenviel de 3-1 te maken. PEC heeft nu evenveel punten als PSV, dat dankzij een beter doelsaldo nog wel bovenaan staat.