Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV lost Ajax weer af na simpele zege op onmachtig FC Twente

Laatste update:

Met Sonny Stevens als vervanger van Nick Marsman tussen de palen begon FC Twente afwachtend aan de wedstrijd. De bezoekers maakten in ieder geval duidelijk niet naar Eindhoven te zijn gekomen om de aanval te zoeken en leunden rustig achterover. Die tactiek leek aanvankelijk te werken: waar PSV meestal de bal had, was de grootste kans in het eerste kwartier voor Twente. Torgeir Börven werd na een uitstekende actie van Cuco Martino volledig vrijgespeeld, maar de Noorse spits stuitte tot twee keer toe op Jeroen Zoet. PSV stelde daar lange tijd niet veel meer dan een knal van afstand van Luuk de Jong tegenover.

Toch was het de thuisploeg die de leiding nam. Een hoekschop zeilde over iedereen en alles heen, tot De Jong er ver bij de tweede paal zijn hoofd tegenaan zette en Stevens het nakijken gaf. PSV zakte daarna in en gokte op de counter, waardoor FC Twente in de wedstrijd kon groeien. Ook de Enschedeërs wisten zich echter geen raad met de bal en Zoet hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. Zodoende leek de 1-0 stand de rust te gaan halen, maar een vlotte uitbraak in blessuretijd leidde alsnog tot een tweede treffer. Luciano Narsingh vond Georginio Wijnaldum, die de bal van dichtbij over de doellijn frommelde.

Het spelbeeld van de laatste fase voor rust voerde ook na de hervatting de boventoon. FC Twente had het meeste balbezit, maar kwam lange tijd niet veel verder dan een paar pogingen van afstand. Zo stelden Youness Mokhtar en Börven Zoet op de proef, terwijl Hakim Ziyech het probeerde uit een vrije trap van iets buiten de zestien. Ook daar had Zoet goed het oog in. PSV, dat bleef loeren op een counter, was het meest dreigend: de onzichtbare Memphis Depay verzuimde echter om uit kansrijke positie af te ronden.

Daardoor bleef FC Twente hoop houden, maar het gebrek aan stootkracht voorin bleef de gasten uit Overijssel opbreken. Het dichtst bij waren de bezoekers nog via Jesús Corona, die Zoet klopte met een hakje, maar moest toezien hoe landgenoot en uitblinker Andrés Guardado zijn inzet alsnog voor de lijn wegwerkte. PSV, dat in de slotfase zelf nog wel een enorme kans kreeg via Depay, hield zo eenvoudig stand en bracht de wedstrijd moeiteloos tot een goed einde. Het elftal van Cocu is daarmee weer koploper van de Eredivisie en kan die positie woensdag tegen Feyenoord verder uitbouwen.

-

Meer nieuws

Messi steelt de show en breekt twee records tijdens zesklapper Inter Miami
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
5
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
4

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties