PSV meldt zich in volgende ronde KNVB Beker na ruime zege

Van de elf spelers die afgelopen weekeinde voor PSV startten tegen Ajax (3-0 zege), verscheen er geen één aan de aftrap in Maassluis. Dat leverde basisplaatsen op voor onder anderen Trent Sainsbury, Aziz Behich, Bart Ramselaar en Érick Gutiérrez, terwijl ook talenten als Jordan Teze, Michal Sadílek en Cody Gakpo de kans kregen zich te bewijzen. De thuisploeg verweerde zich in de eerste helft kranig, maar keek bij rust toch tegen een 0-2 achterstand aan.

De score werd na een kwartier voetballen geopend door Gakpo. De negentienjarige aanvaller kon na een voorzet van Teze geheel vrijstaand binnen tikken en luisterde zijn basisdebuut voor PSV zo op met een treffer. Excelsior Maassluis leek de theepauze vervolgens te gaan halen zonder verdere kleerscheuren, maar in de slotminuut van de eerste helft moest het alsnog voor een tweede maal vissen. Na een korte corner bracht Sadílek de bal in het strafschopgebied, waarna Sainsbury met het hoofd doel trof.

Vlak na de onderbreking had Donyell Malen de derde treffer voor PSV op zijn voet, maar zijn schot scheerde rakelings naast. De spits werd na een uur voetballen door Van Bommel naar de kant gehaald ten faveure van Ramon Pascal Lundqvist en hij zorgde luttele minuten na zijn rentree alsnog voor de 0-3. Het schot van de Zweedse middenvelder leek houdbaar voor doelman Jean-Paul van Leeuwen, maar viel uiteindelijk toch binnen. Nicolas Isimat-Mirin bepaalde daarna de eindstand uit een vrije trap van van Mauro Júnior.