Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV met moeizame zege op dapper NEC richting Moskou

Laatste update:

Op papier gaapt er een enorm gat tussen de regerend kampioen en de promovendus, maar daar was in het Philips Stadion niet veel van te merken. De eerste kans was zelfs voor de gasten uit Nijmegen, die via Anthony Limbombe gevaar stichtten. De vleugelaanvaller liep om Jeroen Zoet heen, maar zag zijn inzet vervolgens weggewerkt worden. PSV probeerde daarna om NEC onder druk te zetten, maar deed dat niet vol overtuiging. Via de van PSV gehuurde Marcel Ritzmaier kwam ook het tweede serieuze gevaar zelfs van de kant van NEC. Zoet kon echter redding brengen.

De Oostenrijkse middenvelder stond niet veel later opnieuw in de schijnwerpers. Met een harde tackle op het been van De Jong (gele kaart) blesseerde hij de PSV-spits, die desondanks bleef staan. Het zou cruciaal blijken. Kort nadat NEC-stropper Rens van Eijden uit een hoekschop de paal raakte, opende De Jong namelijk de score. De goalgetter reageerde attent op een afgeslagen bal na een schot van Luciano Narsingh en kon van dichtbij doodeenvoudig de 1-0 binnen schieten.

Het zou het laatste wapenfeit blijken van De Jong, die te veel last hield van de blessure en in de rust werd vervangen door Maxime Lestienne. Met de Belg in de gelederen greep PSV het initiatief en leek het wachten op de 2-0. Die viel echter niet. NEC ontworstelde zich voorzichtig aan de Eindhovense druk, begon steeds beter te spelen en kreeg na ruim een uur spelen een strafschop. Limbombe werd in de zestien ten val gebracht door Santiago Arias, waarna Christian Santos achter de bal ging staan. Hij liet Zoet kansloos.

NEC bood ook daarna uitstekend tegenpartij en leek goede papieren te hebben voor het behalen van een knap punt. Locadia loste twintig minuten voor tijd echter een waarschuwingshot (bal hard over uit vrije positie) en kopte vijf minuten later de 2-1 binnen. Een hoekschop van Lestienne belandde op het hoofd van de in de basis gestarte aanvaller, die Hannes Halldórsson het nakijken gaf. Bijna ging het daarna opnieuw mis voor PSV: Ritzmaier haalde steenhard uit van de rand van de zestien, maar zag knal weggebokst worden door Zoet. Daarna kwam de voorsprong voor de thuisploeg niet meer in gevaar.

-

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
4
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
20
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties