Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV met opgeheven hoofd Europa uit na hattrick Matavz

Laatste update:

PSV maakte dus een einde aan een reeks van drie nederlagen op rij, maar begon nog erg slecht aan het duel in Napels. De bezoekers (met zeven wijzigingen ten opzichte van het duel met Ajax van afgelopen weekend) werden in de openingsfase onder druk gezet en Eduardo Vargas kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Marcelo kon een doelpunt voorkomen. Uit de hoekschop die volgde kopte Andrea Dossena net naast en even later schoot Vargas over, waarna Napoli bij de vierde kans dan toch op voorsprong kwam. Mathias 'Zanka' Jörgensen speelde Peter van Ooijen aan, maar hij werd simpel van de bal gezet, waarna Edinson Cavani kon scoren.

De voorsprong van de thuisploeg was zonder meer verdiend. PSV liet in de openingsfase niets zien, maar ging na het tegendoelpunt iets beter voetballen. Memphis Depay kreeg de eerste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar schoot uit een vrije trap net naast, voordat de jongeling even later de paal raakte. Na laatstgenoemd schot kwam de bal bij Van Ooijen, die zijn fout uit de beginfase goed wilde maken en zijn geluk beproefde. Het schot vanuit de tweede lijn was matig, maar werd nog slechter verwerkt door doelman Antonio Rosati, waardoor Matavz van dichtbij de 1-1 binnen kon tikken.

Aan de overkant moest Boy Waterman een schot van Vargas onschadelijk maken, voordat Matavz opnieuw profiteerde van gestuntel van de Napoli-keeper. Ditmaal kon Rosati een inzet van Jeremain Lens niet klemmen, waarna Matavz opnieuw een rebound kon binnentikken. Kort voor rust kreeg Dossena nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij kopte de bal naast, waardoor PSV met een voorsprong de kleedkamer opzocht. In de tweede helft kregen Depay en Georginio Wijnaldum direct mogelijkheden om de marge verder uit te breiden, maar zij misten de scherpte.

Daar had Matavz geen last van: kort na een gemiste mogelijkheid voor Omar El Kaddouri, die op Waterman stuitte, maakte de Sloveen namelijk zijn hattrick compleet. Matavz leek een counterkans in eerste instantie te verprutsen met een slechte pass op Depay, maar de dribbelaar behield het overzicht en speelde de bal terug op Matavz, die zijn derde van de avond binnenschoot. Voor de spits betekende het zijn zevende doelpunt in zijn zevende wedstrijd in dit Europa League-seizoen en Matavz werd de vierde PSV'er ooit met twee Europese hattricks op zijn naam. Hij scoorde eind augustus ook al drie keer tegen FC Zeta (9-0) en voegt zich in het rijtje bij Willy van der Kuijlen, Romário en Ronaldo. Omdat Napoli na de derde goal van Matavz nog kans na kans miste, won PSV met 1-3.

-
Tim Matavz moet zondag in de basis staan tegen FC Twente

Meer nieuws

Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
1
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
14
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
10
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
21
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties