Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV met veel moeite en dankzij twee penalty's langs taai Telstar

Laatste update:

In de openingsfase leek het er nog niet op dat Telstar het de thuisploeg moeilijk kon maken: PSV startte, zoals verwacht mocht worden, sterker dan de nummer drie van de Jupiler League en Ola Toivonen had de pech dat een voorzet net over hem heen ging. Aan de andere kant was de eerste kans voor de bezoekers vervolgens echter wél meteen raak. Centrumverdediger Jeffrey Bruma zat lelijk mis bij een dieptepass, waarna ook diens collega Jorrit Hendrix er niet in slaagde om Matusiwa van de bal te krijgen; de spits van Telstar verscheen zodoende oog in oog met Przemyslaw Tyton en gaf de keeper van de Eindhovenaren het nakijken, 0-1.

Diezelfde Matusiwa had, na balverlies van Stijn Schaars en een uitstekende pass van Sjaak Lettinga, zelfs een enorme kans om er 0-2 van te maken; de aanvaller wist Tyton met zijn lob echter niet voor de tweede keer te verschalken. Het duurde tot de 25e minuut voordat het elftal van trainer Phillip Cocu serieus in de buurt kwam van de gelijkmaker. Locadia, Oscar Hiljemark en Zakaria Bakkali schoten evenwel naast, zodat doelman Cor Varkevisser niet in actie hoefde te komen. Toch moest de goalie zich kort voor rust gewonnen geven: Jozefzoon werd op maat bediend door Toivonen en schoof beheerst binnen, 1-1.

Met een overtreding op rechtsback Santiago Arias stond Varkevisser zelf, in de blessuretijd van de eerste helft, aan de basis van de 2-1: Locadia mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet. Het had overigens niet veel gescheeld of Matusiwa had kort daarvoor de gasten opnieuw op voorsprong gezet, maar zijn inzet rolde net langs de paal. Na de pauze liet de spits van Telstar zich nogmaals zien, maar deze keer gaf hij zijn lobje te weinig vaart mee. Toivonen had PSV daarna op 3-1 moeten zetten, maar stuitte na een prima combinatie met Locadia van dichtbij op Varkevisser.

Een derde treffer van de Brabanders bleef lang uit, en mede omdat Telstar zich allerminst bescheiden opstelde en waar mogelijk de aanval zocht, bleef het even spannend als vermakelijk in Eindhoven. Pas een kleine twintig minuten voor tijd werd het bekerduel beslist; Paul Kok trok Toivonen naar achteren, waarna Locadia voor de tweede maal een strafschop mocht nemen en opnieuw trefzeker was, 3-1. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar voor de koploper van de Eredivisie, en in de slotfase maakte Locadia (ook al deed hij het met zijn hand) er ook nog 4-1 van.

-
Denk je dat PSV dit seizoen de KNVB Beker wint?

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
49
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties