Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV met waanzinnige slotfase naar knock-outronde

Laatste update:

CSKA Moskou wist in de laatste zes officiële wedstrijden geen zege te boeken (zes nederlagen en een gelijkspel), maar dat de Russische grootmacht een ploeg bleef om rekening mee te houden bleek wel uit de namen in de voorhoede. Alan Dzagoev, Ahmed Musa en Seydou Doumbia wisten PSV pas na een klein halfuur te verontrusten met kleine kansjes; daarvoor was PSV de betere ploeg. Veel kansen kregen de Eindhovenaren nou ook weer niet, maar toen er iemand voor keeper Igor Akinfeev opdook had het raak kunnen en moeten zijn.

Spits Luuk de Jong liep zich vrij bij een voorzet van de flank en de aanvoerder van PSV kreeg een vrije kopkans. De fans stonden al bijna op de banken, maar De Jong kopte de bal precies in de handen van de sluitpost. Dat was verreweg de grootste kans van de eerste helft en PSV kreeg in het restant nog twee waarschuwingsschoten op zich afgevuurd: keeper Jeroen Zoet voorkwam schade bij een poging van Zoran Tosic en Nicolas Isimat-Mirin blokkeerde een inzet van Dzagoev.

De 0-0 ruststand was voor PSV geen slechte score, omdat Manchester United op dat moment tegen een 2-1 achterstand aankeek in Wolfsburg. De Eindhovenaren waren virtueel door naar de volgende ronde en dat was na de onderbreking wel te merken. Trainer Cocu leek af te willen wachten wat er in Duitsland allemaal te gebeuren stond, terwijl CSKA Moskou eveneens weinig aanstalten maakte om verandering in de score te brengen.

Op het uur werd PSV plots weer wakker geschud, toen Musa met een schuiver van de rand van het strafschopgebied gevaar stichtte. Met nog tien minuten te gaan viel het Philips Stadion plots helemaal stil. Andrés Guardado beging bij een uiterst onhandige actie een overtreding en Sergei Ignashevich prikte de strafschop raak voor de 0-1. PSV was virtueel uitgeschakeld, moest scoren en de treffer zou een minuut later al gemaakt worden. Bij een afgeslagen hoekschop won Jorrit Hendrix een kopduel, waarna De Jong controleerde en afrondde.

In Duitsland maakte Manchester United gelijk tegen VfL Wolfsburg (2-2), waardoor zelfs een gelijkspel niet meer genoeg was voor PSV. Het team van Cocu moest dus op zoek naar nóg een treffer en een minuut of vijf voor tijd draaide het helemaal om in het voordeel van PSV. Davy Pröpper knalde de 2-1 binnen en in Duitsland maakte VfL Wolfsburg op hetzelfde moment 3-2. Vanaf dat moment kon het niet meer mis voor PSV, de eerste Nederlandse club in de knock-outfase in negen jaar tijd.

-
Had jij verwacht dat PSV de groep zou overleven?

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
4
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
20
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties