Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV mogelijk in pot 1 bij loting groepsfase CL

Laatste update:

De UEFA heeft dinsdag drastische wijzigingen voor de loting voor de groepsfase van de Champions League aangekondigd. In pot 1 zaten voorheen de teams die door de jaren heen het best gepresteerd hadden in Europa, maar in de komende jaren zullen in pot 1 de Champions League-houder en de kampioenen van de zeven sterkste Europese competities zitten. Het gaat hier om de kampioenen van Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Frankrijk en Rusland.

De Nederlandse competitie staat in de lijst voor komend seizoen achtste (Oekraïne heeft de Eredivisie inmiddels ingehaald, maar dit telt pas vanaf volgend jaar) en valt dus net buiten de boot, maar PSV zou nog in pot 1 terecht kunnen komen. Wanneer de Champions League wordt gewonnen door een ploeg die ook landskampioen wordt in een van de zeven sterkste competities van Europa, dan komt er een plekje vrij en zal PSV tijdens de loting ook in pot 1 terecht komen. In dat geval zouden de Eindhovenaren de kampioenen van Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Frankrijk en Rusland dus ontlopen in de groepsfase van de Champions League.

Op het moment staat Barcelona bovenaan in Spanje, Chelsea in Engeland, Bayern München in Duitsland, Juventus in Italië, Benfica in Portugal, Olympique Lyon in Frankrijk en Zenit Sint-Petersburg in Rusland. Van deze ploegen zitten er nog drie (Barcelona, Bayern en Juventus) in de kwartfinales van de Champions League. De andere kwartfinalisten zijn Real Madrid, Atlético Madrid, FC Porto, Paris Saint-Germain en AS Monaco; van deze clubs kunnen Atlético en Monaco het kampioenschap in eigen land wel vergeten. PSV zal de ontwikkelingen gespannen volgen.

Bekijk hier het door de UEFA uitgebrachte document.

De nieuwe regels zijn eerlijker

Meer nieuws

'PL-clubs kunnen bijvoorbeeld een Geertruida dan gratis bij Feyenoord oppikken'
34
'Oud-Ajacied Babangida zwaargewond na auto-ongeluk; broer overleden'
8
Profdarter Huybrechts krijgt klappen en breekt schouder na Belgische bekerfinale
9
De Telegraaf noemt redenen waarom Ajax-deal Potter klapte; Ten Hag weer in beeld
54
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
32
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties