PSV ontloopt Genk door dramatische avond; KÍ Klaksvík maakt volksfeest los

KRC Genk - Servette FC 2-2 (1-4 na strafschoppen)
Na het 1-1 gelijkspel in Zwitserland en een rode kaart voor Enzo Crivelli (Servette) in de derde speelminuut leek het een doodeenvoudige avond te worden voor Genk. Zeker toen Mike Tresor na een halfuur spelen de openingstreffer aantekende dachten de Belgen op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar. Nog voor rust tekende Timothe Cognat de 1-1 aan en na een uur spelen vocht Servette zich wederom terug na een achterstand: Chris Bedia maakte de 2-1, die in de 51ste minuut werd onschadelijk werd gemaakt door Tolu Arokodare: 2-2. Na een doelpuntloze verlenging faalde Genk opzichtig tijdens de strafschoppenserie. Servette neemt het in de derde voorronde op tegen Rangers.

BK Häcken - KÍ Klaksvík 2-2 (3-4 na strafschoppen)
Op de Faeröer Eilanden hielden de teams elkaar al, enigszins verrassend, in evenwicht (0-0), en woensdagavond voltooide Klaksvík het sprookje. De openingstreffer van Arni Frederiksberg (0-1) werd halverwege de eerste helft onschadelijk gemaakt door voormalig Ajacied Tobias Sana, terwijl Häcken enkele minuten na rust zelfs op voorsprong kwam. Frederiksberg nivelleerde de stand in de 53ste minuut en Klaksvík sleepte vervolgens, na een verlenging zonder doelpunten, een strafschoppenserie uit het vuur. De penalty's werden beter genomen: 3-4. Dankzij het bereiken van de derde voorronde is Klaksvík in ieder geval verzekerd van een plek in de groepsfase van de Conference League. Dat lukte nog nooit een club op de Faeröer Eilanden.