Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV speelt zich met minimaal verschil voorbij stug Legia

Laatste update:

In het beperkt gevulde Philips Stadion, waar de fans van de tegenstander zich nadrukkelijk lieten horen, toonde PSV zich al snel de bovenliggende partij. De club verloor nog nimmer van een Poolse tegenstander (zes duels, zes keer winst) en liet zien dat het niet van plan was, dat nu wel te doen. In de eerste twintig minuten waren er schoten van Mertens, Ola Toivonen en Tim Matavz; de Sloveense spits kreeg de beste mogelijkheid na voorbereidend werk van Erik Pieters.

Die zette voor richting de eerste paal, maar Matavz werd net teveel gehinderd door een verdediger en schoot derhalve naast het doel. De 1-0 viel niet veel later en kwam op naam van Mertens; zijn eerste Europese treffer voor PSV. Kevin Strootman passte de bal door het midden richting Toivonen, maar een verdediger gleed ertussen en bracht de bal in de voeten bij Mertens. De kleine Belg haalde zonder enige twijfel uit en schoot de bal goed binnen langs Wojciech Skaba, die uit positie stond.

Vier minuten later kwam er weer een snelle uitbraak van PSV, maar werd Jeremain Lens de voet dwars gezet. Legia hield voortdurend veel mensen achter de bal en PSV had moeite zich daar een weg doorheen te banen. Op de momenten dat het wel lukte stond keeper Skaba, zij het af en toe met kunst- en vliegwerk, klaar om voorzetten onschadelijk te maken vanaf de zijkanten. Het creëren van kansen werd het team van Fred Rutten voortdurend bemoeilijk en dat hield de wedstrijd in leven.

PSV, ongeslagen in de veertien Europese thuisduels voorafgaand aan Legia-thuis, bewaarde achterin de rust. De Polen deelden zo nu en dan wel een speldenprikje uit, maar Przemyslaw Tyton hoefde sporadisch in actie te komen en hield de nul in zijn eerste Europese wedstrijd voor PSV. Strootman, Mertens en Matavz hadden kansen om de score nog uit te breiden naar 2-0, maar de drie zomerse nieuwkomers slaagden daar niet in. Kort voor tijd mocht Orlando Engelaar nog invallen; hij maakte zijn eerste minuten sinds de opening van de Eredivisie op 7 augustus.

-
In de huidige vorm wint PSV thuis de topper tegen Ajax

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
93
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
7
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
129

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties