Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV straft armoedig NAC keihard af en pakt wintertitel

Laatste update:

Op voorhand leek het een schier onmogelijke opdracht voor NAC Breda om te winnen van PSV. De ploeg van Nebosja Gudelj is de minst scorende ploeg van de Eredivisie (veertien treffers), terwijl PSV liefst 54 doelpunten maakte in de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen. Als je als NAC zijnde dan ook nog eens dramatisch gaat verdedigen, zoals na elf minuten Mark Looms deed na een verre ingooi, dan weet je dat je het moeilijk krijgt tegen de titelkandidaat. Jeremain Lens was de scherpste: 0-1.

Voor het openingsdoelpunt kreeg PSV ook al de beste kansen op het erbarmelijk slechte veld in het Rat Verlegh Stadion. Een streep van Mark van Bommel ging maar net langs de verkeerde kant van de paal en Lens mikte maar net naast de kruising. De 0-2 zou er ook komen en weer was het Lens die hem maakte. De spits werd in het strafschopgebied neergelegd en hij ging zelf achter de bal staan. Keeper Jelle ten Rouwelaar keerde de inzet, maar Tim Matavz gaf de losgeslagen bal voor en Lens tikte alsnog binnen. NAC leek rijp voor de sloop; echter een minuut na de tweede van PSV kwam de ploeg alweer terug in de wedstrijd.

Jordy Buijs, van wie het bekend is dat hij over een begenadigde traptechniek beschikt, schoot van een meter of zestien fantastisch binnen. Het fanatieke NAC-publiek ging achter de ploeg staan, maar lang zou de feestvreugde niet duren. Opnieuw slecht verdedigen van NAC (weer Looms) zorgde ervoor dat Kevin Strootman zijn ploeggenoot Georginio Wijnaldum kon bedienen voor de 1-3. Daar zou het niet bij blijven: nog voor rust scoorde Mathias Zanka Jørgensen ook in zijn tweede wedstrijd als basisspeler in de competitie. Ten Rouwelaar kwam te snel zijn doel uit en de bal werd door een NAC'er zomaar in de voeten geschoven van de Deen, die het cadeautje gretig uitpakte.

Coach Gudelj greep in en haalde de zwakke Looms (alsmede Anouar Hadouir) in de rust naar de kant, maar zijn ploeggenoten leerden er niet van. Opnieuw verleende NAC alle medewerking en opnieuw profiteerde PSV met alle liefde: Luciano Narsingh ontsnapte en tekende voor de 1-5. Het Bredase publiek zag er de humor blijkbaar wel van in en ging op cynische wijze massaal achter de ploeg staan; een tweede eretreffer leverde het echter niet meer op. Sterker nog, Jürgen Locadia produceerde in de slotfase de zesde treffer van de op verplaatsing spelende ploeg.

-
PSV wordt landskampioen en NAC Breda degradeert

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
4
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties