Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV verdedigt John de Jong na forse kritiek op transferbeleid

Laatste update:

Het transferbeleid van John de Jong wordt op sociale media vaak volledig afgekraakt en dat ontgaat Toon Gerbrands niet. De opvolger van Marcel Brands zou te onervaren zijn. "Hij is al twintig jaar aan deze club verbonden en vele jaren hoofdscout onder Marcel Brands geweest en rondde ook zelf transfers af", verdedigt algemeen directeur Toon Gerbrands in het Eindhovens Dagblad de kwaliteiten van zijn collega. "John kent de spelersmarkt wereldwijd van haver tot gort, daar ben ik honderd procent van overtuigd."

"Ons spelersbeleid paste precies bij wat we over een langere termijn hebben gedaan. Eind augustus en zelfs midden oktober nog was bijna iedereen enthousiast. Drie maanden later deugt er helemaal niks meer van." Gerbrands weet en begrijpt dat de voetbalwereld complex en dynamisch is en soms extreem gericht op de korte termijn. "In een paar maanden kun je in de beeldvorming alleen wel heel diep vallen als er niet gepresteerd wordt en dat vind ik dat niet altijd terecht. Zelf heb ik als gezegd achttien jaar ervaring als voetbaldirecteur. Bij PSV hebben we hartstikke mooie jaren met z'n allen gehad. Tussen 2014 en nu is de club drie keer kampioen geworden en overwinterden we in de Champions League."

Gerbrands weet dat er niet vaak moet worden teruggekeken naar het verleden, maar vindt het allemaal heel erg snel gaan. "We beseffen de urgentie binnen de club en doen er deze maanden alles aan om er nog alles uit te halen en PSV goed richting het volgende seizoen neer te zetten", benadrukt de sportbestuurder van PSV. "We willen nog zo hoog mogelijk zien te eindigen en hopen we dat iedereen die PSV een warm hart toedraagt ons daarbij wil steunen. Vertrouwen en steun van al onze supporters helpt ons. Ik hoop echt dat we het samen kunnen gaan doen met alle fans en dat we aan het eind van de rit kunnen zeggen dat we deze moeilijke periode goed zijn doorgekomen."

Ook Gerbrands zelf is vaak het mikpunt van kritiek. Niet alleen op sociale media, maar ook in televisieprogramma's. Dat raakt de bestuurder naar eigen zeggen 'absoluut'. Hij wil iedereen echter recht in de ogen kunnen aankijken en gaat niet met modder gooien. "Voor die ethiek betaal je een prijs en ik ben bereid om die te betalen. Er komen columns, er komen ongenuanceerde reacties en voor een groot deel begrijp ik dat ook nog wel. Ineens ben ik dan weer die man uit het volleybal die boekjes schrijft. Als het er uiteindelijk toe leidt dat ik een nog hogere prijs moet betalen en weg moet, dan accepteer ik dat. Ethiek blijft voor mij altijd bovenaan staan."

Meer nieuws

Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
3
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
106
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
18
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
16
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties