PSV verspeelt na arbitrale misser punten tegen Roda

Cocu mag zich beklagen over de arbitrage, maar zal toch ook balen van zijn eigen ploeg. PSV begon nog wel aardig en kreeg in de beginfase een goede mogelijkheid voor Jürgen Locadia, maar Benjamin van Leer verwerkte zijn inzet tot een hoekschop. De supporters van de landskampioen hoopten dat PSV door kon drukken en een vroege openingstreffer kon forceren, maar daar was geen sprake van. De thuisploeg was erg slordig in de opbouw en na ruim een kwartier spelen kreeg Roda de beste kans uit de eerste helft, toen Santiago Arias de bal verkeerd aannam en Hicham Faik zo alleen voor Jeroen Zoet kwam te staan. Faik wist de fout van Arias echter niet af te straffen.

Na deze grote kans gebeurde er lange tijd helemaal niets in het Philips Stadion en ontevreden fans begonnen na een halfuur spelen al voorzichtig te fluiten. Jeffrey Bruma gaf nog wel een strakke voorzet die in een vrije ruimte werd gedoken door Van Leer, maar omdat er geen PSV'er klaar stond om binnen te schieten, gingen Roda en PSV met de brilstand op het scorebord aan de thee. In de tweede helft hoopte de thuisploeg beter voor de dag te komen en PSV begon net als in de eerste vijfenveertig minuten stormachtig, maar zonder het gewenste resultaat.

Vijf minuten in het tweede bedrijf kwam Roda op voorsprong, al had dit doelpunt zoals gezegd niet geteld mogen worden. Gyasi stond wel zeer duidelijk buitenspel toen hij met een hakje aangespeeld werd, maar de vlag bleef tot de verbazing van velen omlaag, waarna de aanvaller Bruma uitkapte en het overzicht behield. De voorzet van Gyasi op Tomi Juric was uitstekend en via de hand van Brenet wist de Australiër Roda op een verrassende voorsprong te zetten. Het doelpunt gaat overigens de boeken in als een eigen goal van Brenet en PSV moest nu echt een tandje bijschakelen.

Andrés Guardado schoot net over, terwijl Héctor Moreno uit een hoekschop naast kopte en ook Locadia niet tussen de palen mikte. Cocu besloot om in te grijpen en bracht met Adam Maher en Steven Bergwijn twee verse, aanvallende krachten binnen de lijnen. Roda beperkte zich nu alleen nog maar tot verdedigen, maar de defensie van de bezoekers stond goed opgesteld en gaf weinig ruimte weg. PSV werd nog wel gevaarlijk uit standaardsituaties en Davy Pröpper maakte uit een vrije trap van Guardado de 1-1, waarna de jacht op de overwinning geopend werd. Er ontstonden ook nog wel wat hachelijke momenten voor het doel van Van Leer, maar Roda hield stand en pakte een punt.