PSV werkt dankzij sterke slotfase aan doelsaldo tegen NAC

Thuisduels met NAC Breda leveren PSV normaal gesproken weinig problemen op. De Eindhovenaren verloren slechts één van de laatste 41 ontmoetingen in eigen huis met de Parel van het Zuiden. De ploeg van trainer Stijn Vreven was voorafgaand aan het duel in het Philips Stadion wel reeds drie uitwedstrijden ongeslagen. Zoals verwacht, was PSV in de beginfase de sterkste ploeg. Marco van Ginkel en Bart Ramselaar zetten NAC-doelman Nigel Bertrams al vroeg in het duel aan het werk.

Na 23 minuten spelen eiste Hirving Lozano de aandacht op, nadat hij een slaande beweging leek te maken. De actie kan nog een staartje krijgen voor de Mexicaan, omdat scheidsrechter Pol van Boekel het incident waarschijnlijk niet beoordeeld heeft. Steven Bergwijn en Luuk de Jong zorgden vervolgens voor gevaar, maar binnen het half uur was Jorrit Hendrix het dichtst bij de openingstreffer. Een poging van de middenvelder raakte de lat, waarna de rebound van Bergwijn door Bertrams gekeerd werd. Uiteindelijk kwam PSV toch nog in de eerste helft op voorsprong.

Pablo Marí hield De Jong vast en na kort twijfelen, floot Van Boekel voor een strafschop. Van Ginkel maakte vanaf elf meter geen fout en bracht PSV zo na 36 minuten spelen op voorsprong. Het was alweer de achtste benutte strafschop van de middenvelder dit seizoen en dat is een clubrecord: geen speler scoorde namens PSV vaker uit een strafschop in één seizoen. Kort na rust kreeg Thierry Ambrose een grote kans om NAC op gelijke hoogte te brengen met de thuisploeg, maar de aanvaller stuitte op PSV-doelman Jeroen Zoet.

Na een uur spelen leek PSV het duel op slot te gooien. Een kopbal van Daniel Schwaab belandde via Sadiq Umar achter NAC-doelman Bertrams, waardoor de thuisploeg de marge verdubbelde. Gespeeld bleek de wedstrijd echter nog niet, want een doelpunt van Umar in het goede doel bracht de spanning terug. De spits van NAC profiteerde van een dramatische terugspeelbal van Nicolas Isimat-Mirin. Een kwartier voor tijd besliste De Jong het duel wel definitief. De spits ontving de bal na een hoekschop en schoot vervolgens hard raak: 3-1.

In de slotfase liepen de Eindhovenaren probleemloos weg bij NAC Breda. Tien minuten voor tijd tekende Bergwijn voor de vierde PSV-treffer, nadat zijn inzet via Karol Mets in het doel verdween. Het slotakkoord was uiteindelijk in handen van invaller Gastón Pereiro, die met zijn linkerbeen de eindstand op 5-1 bepaalde. Het gat met Ajax bedraagt zodoende weer tien punten, al hebben de Amsterdammers zondagmiddag in Groningen de kans om de achterstand weer te verkleinen.