Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV wint ruim in Brussel en houdt CL-droom in leven

Laatste update:

Wederom was de zege dus ruim en verdiend, al ging het dit keer niet zo eenvoudig. Geheel volgens verwachting trokken de Belgen vanaf de eerste seconde vol ten aanval en de ploeg van Francky Dury schuwde daarbij de fysieke duels niet. De behendige spelers van PSV werden fel op de huid gezeten en ondervonden daar zichtbaar hinder van. Het leidde na vijf minuten tot de eerste (en ook enige) écht grote kans van de thuisploeg. Ibrahima Conté slalomde prachtig door de Eindhovense afweer, legde perfect terug op Mbaye Leye, wiens inzet met fortuin van de doellijn werd gehaald door Joshua Brenet. De storm hield aan en pas na twintig minuten haalde de thuisploeg de voet iets van het gaspedaal af.

Het bood PSV de gelegenheid om op adem te komen. De ploeg van Cocu had echter niet lang nodig om die te vinden en had na 23 minuten het tweeluik al definitief kunnen en moeten beslissen. Via doelman Sammy Bossut belandde de bal voor de voeten van Memphis Depay, die voor een vrijwel leeg doel naast schoot. Zulte probeerde daarna het initiatief weer te grijpen en slaagde daar gedeeltelijk in, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Dat deed PSV wel. Vlak voor rust werd Tim Matavz door de bij vlagen wederom ongrijpbare Zakaria Bakkali alleen voor Bossut gezet, maar de spits schoot recht op het lijf van de goalie.

De spanning bleef zo nog even behouden, maar PSV had na rust niet lang nodig om alsnog het verschil te maken. Na kansen voor Depay (alleen voor Bossut) en Leye (harde knal naast) viel in de 56e minuut de beslissing. Adam Maher verspeelde zijn kans, maar legde terug op Depay, die dacht te gaan scoren. Steve Colpaert sloeg de bal echter met de hand uit het doel en werd daarvoor bestraft met een rode kaart en een strafschop tegen. Matavz toonde zich dit keer wel koelbloedig en zette Bossut vanaf de stip op het verkeerde been.

Zulte wierp na die 0-1 de handdoek, al poogde de ploeg nog wel de eer te redden. De aanvalsdrang van de Belgen leidde echter vooral tot grote gaten op het middenveld en achterin, waar PSV optimaal van profiteerde. Het aantal kansen dat de Eindhovenaren (wederom) om zeep hielpen zal ongetwijfeld een punt van aandacht zijn voor Cocu, maar de manier waarop Bakkali het duel een kwartier voor tijd definitief besliste zal zwaarder wegen. De jonge Belg schoot een lange voorzet van Depay zonder te aarzelen op prachtige wijze in de verre hoek langs Bossut. PSV was ook daarna weinig secuur in de afwerking, maar wist nog wel een keer te scoren: Adam Maher bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-3.

-

Meer nieuws

ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
0
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
15
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties