PSV zet koppositie op het spel na late tegentreffer in Emmen

De opstelling van PSV kende geen verrassingen; bij Emmen stond winteraanwinst Michael de Leeuw in de spits. De Eindhovenaren wonnen alle voorgaande vier wedstrijden tegen Emmen, met een doelsaldo van 21-1, en kwam in alle duels minstens viermaal tot scoren. Ook ditmaal duurde het niet lang voordat PSV aan de leiding kwam. Na een kwartier gaf Denzel Dumfries een perfecte voorzet op Luuk de Jong, die doelpunt nummer 99 maakte in het shirt van PSV. Emmen speelde slordig en het leek daarom wachten op de 0-2.

De tweede Eindhovense treffer had na 26 minuten moeten vallen. Dumfries kreeg de bal vanaf een meter of zeven voor zijn voeten en stond vrij, maar schoot over. Vier minuten voor rust kwam er opnieuw een goede kans voor de back, maar ditmaal kopte hij over. Emmen probeerde druk te zetten, maar speelde te slordig om de koploper van de Eredivisie in de problemen te brengen. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kreeg De Leeuw een goede kopkans: het was het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg in de jacht op de gelijkmaker.

Tien minuten na de rust juichte Dumfries alsnog. Na een vrije trap stompte doelman Kjell Scherpen de bal tegen Caner Cavlan en daar stond Dumfries vlak bij. De bal vloog binnen, maar arbiter Jochem Kamphuis bekeek de beelden en keurde het doelpunt af op basis van een buitenspelsituatie. Halverwege de tweede helft werd opnieuw een treffer van PSV afgekeurd. Pablo Rosario krulde de bal fraai in de hoek, maar onderweg raakte Érick Gutiérrez de bal met de hand en daarom telde ook deze treffer niet. Gutiérrez kreeg er zelfs geel voor.

De zoektocht naar de 0-2 bleef dus voortduren en uiteindelijk won de aanhouder. Steven Bergwijn dribbelde richting het strafschopgebied, wachtte op het juiste moment en bediende de opgestoomde Angeliño aan zijn linkerkant. De linksback schoot de bal overtuigend binnen in de bovenhoek. Het was zijn eerste doelpunt voor PSV in een officiële wedstrijd. Het duel leek gespeeld, maar elf minuten voor tijd vond Emmen de aansluiting: Michael Chacon bediende Nicklas Pedersen, die de bal behendig langs Jeroen Zoet schoof. Het werd vervolgens erg spannend en PSV moest in de blessuretijd capituleren. Invaller Pedersen kreeg de bal goed op het hoofd na een corner: 2-2.