Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV zet na wereldgoal van Brenet reuzenstap naar titel

Laatste update:

PSV boekte slechts één zege in de laatste vier competitie-ontmoetingen met Zwolle; de laatste thuiswinst dateerde van liefst elf jaar geleden. De rood-witten hadden vrijdagavond in de beginfase echter geen kind aan de bezoekers en overrompelden de bekerfinalist bijwijlen. PSV nam het initiatief en kreeg na acht minuten een eerste goede kans: Adam Maher schoot na een voorzet van Luuk de Jong een meter naast. Een paar minuten later voorkwam doelman Warner Hahn met een redding op een kopbal van Jeffrey Bruma de openingstreffer. Zwolle bezweek na twaalf minuten uiteindelijk onder de druk.

Luciano Narsingh gaf de bal vanaf de rechterflank laag voor en doordat Trent Sainsbury uitgleed, kon Georginio Wijnaldum afdrukken. De aanvoerder vond met zijn knal de winkelhaak: 1-0. PSV was heer en meester in het eigen Philips Stadion en ging op jacht naar de margeverdubbeling. Een schot van Maher werd weggebokst door Hahn en Luuk de Jong schoot na een goede actie van Memphis Depay voorlangs. Ook Narsingh had het vizier niet op scherp staan. Al die gemiste mogelijkheden kwamen PSV duur te staan, want na 34 minuten kwamen de gasten uit het niets op gelijke hoogte.

Maikel van der Werff nam een afdraaiende hoekschop van Bart van Hintum op de pantoffel en liet Jeroen Zoet daarmee kansloos: 1-1. Zwolle kreeg meer grip op de wedstrijd en nam de gelijke stand mee de kleedkamer in. Daar kwam men vervolgens ook sterk uit, want via Jesper Drost had Zwolle de 1-2 kunnen maken, maar de middenvelder vond Zoet op zijn pad. Narsingh had aan de andere kant op zijn beurt de 2-1 op zijn schoen, maar zijn schot werd van dichtbij knap gekeerd door Hahn. De keeper was echter kansloos op een machtige volley van Joshua Brenet, na vijftig minuten spelen. De back maakte zijn eerste Eredivisiegoal ooit.

PSV kreeg al gauw kansen om het duel in het slot te gooien, maar Hahn plukte de bal voor de voeten van Maher weg, de rebound van Narsingh werd geblokt en het lukte Depay ook niet om oog in oog met de uitblinkende Hahn te scoren. Het was wachten op de 3-1, maar ook Narsingh, Depay en De Jong kregen de bal er niet in. Het Zwolle van trainer Ron Jans sleepte nog bijna een punt uit het vuur, maar Thomas Lam kwam na een solo niet verder dan de lat. In de blessuretijd viel dan toch nog die derde treffer: De Jong schoot bijna uit stand de bal in de verre hoek. Aanstaand kampioen PSV staat nu op 76, terwijl Zwolle er 46 heeft.

Eredivisie
PSV
3 - 1
PEC Zwolle

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
6
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
10
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties