PSV zorgt voor sensatie met zege op Manchester United

Het was aftasten in de openingsfase. Pas na een minuut of tien kreeg United een eerste kansje: Depay zette hard voor, maar Ander Herrera kwam net tekort om af te ronden. Het viel allemaal in het niet bij wat daarna gebeurde. Luke Shaw slalomde door de Eindhovense afweer, maar zag zijn rush op harde wijze tot stilstand gebracht worden door Héctor Moreno. De back van United ging meteen naar het gras en verging van de pijn. Pas na een minutenlange behandeling kon de wedstrijd verder. Naar het zich liet aanzien brak de jonge verdediger zijn been.

De spelers van Manchester United waren aangeslagen, maar dat was niet terug te zien in het spel. De Engelsen voerden de druk op, terwijl PSV achterover leunde en gokte op een counter. Het leverde een aantal dreigende situaties op voor het doel van David de Gea, maar de beste kansen waren voor de gasten. Tien minuten voor rust was het raak: Depay kon doodeenvoudig doorlopen, liet Jeffrey Bruma voor lucht achter en schoof gedecideerd raak. Niet veel later liet hij een enorme kans op de 0-2 liggen. Het aanvallend onmachtige PSV leek genoegen te moeten nemen met een kleine achterstand bij rust, maar kwam toch nog langszij. Moreno kopte via Daley Blind raak uit een hoekschop.

United ging na rust meteen vol in de jacht op een nieuwe voorsprong en pinde PSV vast op de eigen helft. De defensie van de thuisploeg stond op kraken, toen Luciano Narsingh er na een klein uur spelen tegen het spelbeeld in 2-1 van maakte. Maxime Lestienne werd gelanceerd op de linkervleugel en de Belg had een perfecte voorzet in huis richting zijn collega aan de overzijde. Narsingh knikte de bal met een stuit in de hoek, buiten bereik van De Gea. Het Philips Stadion ontplofte.

De thuisfans roken een sensatie, maar moesten in het ellenlange halfuur dat nog resteerde een paar keer de adem inhouden. Zo had Juan Mata de 2-2 op zijn schoen, maar nam de Spaans international slordig aan, waardoor de bal over de achterlijn liep. PSV timmerde de boel achterin hermetisch dicht en hoefde uiteindelijk niet meer toe te staan dan een aantal schoten van afstand. Het onbrak Manchester United namelijk aan het vernuft om door de afweer van de thuisploeg heen te voetballen. De grootste kans op een nieuw doelpunt was zelfs voor de thuisploeg, maar Luuk de Jong liet na om het duel zes minuten voor tijd definitief te beslissen. De 2-1 bleef echter staan, waardoor PSV de waanzinnige rentree in de Champions League uitgebreid kan gaan vieren.