Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV'ers goed vertegenwoordigd in 'Moneyball-team' Eredivisie

Laatste update:

De NOS stelde een heus 'Moneyball-elftal' samen voor de Eredivisie, nu alle wedstrijden en de play-offs erop zitten. Data-analist Tijs Rokers dook de statistieken in en maakte een alternatief elftal, dat statistisch gezien beschouwd mag worden als een topteam in de Nederlandse competitie. PSV is hofleverancier in het elftal met drie man. Op doel is plaats ingeruimd voor Jasper Cillessen en de achterste linie bestaat uit Jetro Willems, Wesley Hoedt, Eric Botteghin, Jurgen Mattheij en Mattias Johansson.

De rechtsback van Excelsior is een opvallende naam in de ploeg, maar Rokers verzekert dat Matheij een 'Moneyball-pareltje' is. Hij werkte dit seizoen het vaakst de bal weg (gemiddeld ruim tien keer per wedstrijd) en zorgde er vaak voor dat de tegenstander buitenspel werd gezet. Het middenveld bestaat uit Lasse Schöne, Andrés Guardado en Hakim Ziyech en de voorste linie wordt gevormd door Luuk de Jong en Michael de Leeuw.

Trainer van het team is de inmiddels vertrokken Marinus Dijkhuizen. Die wist Excelsior met beperkte middelen in de Eredivisie te houden en kreeg daarvoor de beloning met een overstap naar Brentford FC in Engeland. Maandag maakte die club officieel bekend de trainer binnengehaald te hebben. Ook Brentford maakt graag gebruik van de statistische aanpak. Het beste voorbeeld in Europa was dit seizoen echter FC Midtjylland, dat landskampioen van Denemarken werd door het 'Moneyball-principe' toe te passen.

De Denen leunden daarbij op flink wat spelers met een verleden in de Eredivisie. Trainer Glen Riddersholm had de beschikking over Francis Dickoh, Petter Andersson, Kristian Bak Nielsen, Femi Ajilore, Jakob Poulsen en Tim Sparv. Allen zullen zij niet gerekend worden tot de grote namen die ooit actief waren op de Nederlandse velden, maar ze leverden wel een fundamentele bijdrage aan de verovering van de eerste titel bij Midtjylland. Brentford FC is overigens een satellietclub van de Denen.

Denk jij dat AZ echt gaat profiteren van het Moneyball-principe?

Meer nieuws

Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
5
Liveblog huldiging PSV: Mislintat wordt geëerd door supporter van PSV
24
Valentijn Driessen: 'PSV moet helemaal niet willen dat hij terugkeert'
13
De Telegraaf verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
15
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties