Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Punt is dat hij sinds zijn vertrek bij Ajax nooit zichzelf heeft kunnen zijn'

Laatste update:

Öztürk constateert dat De Jong in bijna vijf seizoenen bij Barcelona bijna elke positie heeft ingevuld onder achtereenvolgens Ernesto Valverde, Quique Sétien, Ronald Koeman en Xavi. "Je zou kunnen zeggen dat hij als voetballer volwassen is geworden en zijn plek heeft gevonden. Alleen knaagt er iets."

Meer: ESPN deelt beelden van strompelende Brian Brobbey; oorzaak blessure lijkt bekend

De volger van het buitenlandse voetbal legt direct uit waar dat knagende gevoel vandaan komt. "De Jong is in Catalonië een verwaterde versie geworden van de grenzeloze durfal die Luka Modric op de billen dwong en Karim Benzema wilde uitkappen in zijn eigen zestienmetergebied."

"Hij is geen Iniesta, geen Xavi en geen Busquets gebleken. Misschien is dat de moeilijkheid", benadrukt Öztürk hoe moeilijk het is om als speler je stempel te drukken op het spel van Barcelona. "Dat ieder zijn eigen blik heeft en dat hij een voetballer is die niet te kaderen is. Je ziet wat je wil zien."

"Als Koeman meer rendement van hem wil, is hij prompt goed voor zeven doelpunten en acht assists in een seizoen. Omdat Oriol Romeu tekortkomt als vervanger van Busquets, heeft De Jong een grotere verantwoordelijkheid gekregen. Die vult hij naar behoren in, maar er mist iets. De sprankeling van een totaal vrije voetballer."

In de optiek van Öztürk hebben de Spaanse jaren De Jong behoorlijk veranderd. "Het punt is dat hij sinds zijn vertrek bij Ajax nooit zichzelf heeft kunnen zijn. Frenkie de Jong weet waarschijnlijk zelf niet meer wie of wat hij is. Het wordt tijd dat hij op zoek gaat naar een trainer of een club waar hij beter wordt begrepen. Daarvoor is het nog niet te laat", aldus de journalist van het weekblad.

Vertrek uit Barcelona?


Technisch directeur Deco heeft drie maanden geleden een voorstel ingediend om het contract van De Jong met drie jaar te verlengen tot medio 2029, maar daar heeft de entourage van de middenvelder nog niet op gereageerd. Hierdoor denkt de clubleiding voorzichtig aan een tussentijdse verkoop van De Jong.

Kan Frenkie de Jong beter vertrekken bij FC Barcelona?

Meer nieuws

Feyenoord is op één detail na rond met transfervrij overkomende Julián Carranza
7
Joey Veerman reageert op suggestie dat hij naar Real Madrid moet gaan
10
Tierney en Robertson zorgen voor ongeloof met actie in minuut 4 in openingsduel
3
Man United start intern overleg over aankopen De Ligt en heeft bod in gedachten
26
Schouten ziet speler in Nederlands elftal met 'potentie om wereldtopper' te zijn
9
'Ronald Koeman moet met Brian Brobbey in de spits gaan spelen bij Oranje!'
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties