Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Puntenaftrek dreigt voor Everton door verlies van ruim 300 miljoen euro

Laatste update:

De huidige nummer zeventien in de Premier League, maandag nog met 5-0 vernederd door Tottenham Hotspur, heeft over bovengenoemde jaren een totaalverlies laten noteren van omgerekend 312 miljoen euro. Dat is maar liefst 186 miljoen euro meer dan is toegestaan in de reglementen van Financial Fair Play. Over een periode van drie jaar is een maximaal verlies van 126 miljoen euro toegestaan, wat Everton dus voor een probleem stelt.

Boycot houdt aan: ook Everton verbreekt banden met vertrouweling Poetin

De club kreeg vorige week al te maken met tegenslag in financieel opzicht.Lees artikel

Volgens de Daily Mail erkent het bestuur van Everton de problemen in de financiële huishouding en men wil daarover op korte termijn in gesprek met de Premier League. De competitie-organisator bepaalde in een eerder stadium dat de financiële beoordelingsperiode eenmalig zou worden verlengd van drie naar vier jaar. In dat geval zouden de twee coronajaren bij elkaar op worden geteld. Everton zou in die constructie echter ook niet kunnen voldoen aan de eisen in financieel opzicht.

Everton moet de jaarcijfers over het seizoen 2020/21 nog openbaar maken. De Premier League wil dat de club later deze maand opening van zaken geeft wat betreft de afgelopen jaargang. The Toffees kregen vorige week ook al een tegenslag te verwerken toen de banden met de Russische miljardair Alisher Usmanov werden verbroken. De vermogende zakenman had via diverse bedrijven sponsorovereenkomsten met Everton. Door het stopzetten van de samenwerking met Usmanov loopt de club circa 360 miljoen euro mis over een periode van 20 jaar.

De financiële problemen werden vorig jaar zomer al zichtbaar bij Everton. In de transferperiode werden namelijk vier spelers transfervrij aangetrokken, terwijl voor Demarai Gray slechts twee miljoen euro werd neergelegd. Een groot verschil met de zes jaar daarvoor, toen door onder meer toenmalig technisch directeur Marcel Brands voor ruim vijfhonderd miljoen euro werd uitgegeven aan nieuwe spelers.

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
7
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties