Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Puntenaftrek wekt grote woede bij FC Den Bosch: 'Niet uit te leggen'

Laatste update:

Den Bosch ging in beroep tegen de uitspraak van de licentiecommissie, maar de straf blijft desondanks staan, voegt de KNVB daaraan toe. Tot dusver werden alle zaken omtrent de financiën achter gesloten deuren besproken. De Brabantse club heeft zich volgens het Algemeen Dagblad niet gehouden aan zijn eigen plan van aanpak. De personeelskosten over het seizoen 2019/20 mochten niet hoger uitvallen dan 2.225.000 euro. Daarnaast moest Den Bosch op 31 december minstens 1.099.000 euro op zijn bankrekening hebben staan. In beide gevallen bleef de club echter nalatig. De middenmoter zit al sinds december 2017 in categorie I van het licentiesysteem, voor clubs met grote financiële zorgen.

Over het overschrijden van de personeelskosten werd maandag geoordeeld door de licentiecommissie. Over het bedrag op de rekening volgt in een later stadium een eindoordeel. Het is niet ondenkbaar dat Den Bosch in het slechtste geval opnieuw drie punten moet inleveren. Peter Poirters, portefeuillehouder financiële zaken in de raad van commissarissen van Den Bosch, hekelt de houding van de KNVB, dat volgens hem al veel te lang deed over het goedkeuringstraject omtrent de geplande overname van Kakhi Jordania. De gehoopte goedkeuring kwam er uiteindelijk nooit.

"FC Den Bosch zit volop in een transitie om in alle opzichten een gezonde club te worden. Daar weet de KNVB alles van, want zij is hierbij nauw betrokken", verklaarde Poirters eerder deze maandag al op de website van Den Bosch. "Wanneer we verkeerd zitten, zoals onlangs met het racisme in ons stadion, dan zullen we niet nalaten dit volmondig te erkennen en de bijbehorende sancties accepteren. Maar de aangekondigde sancties, die in het ergste geval betekenen dat wij zes punten in mindering krijgen, kunnen wij niet zomaar accepteren. Dit is simpelweg niet uit te leggen richting staf, spelers, supporters en medewerkers van de club. Het zou een grote schande zijn wanneer de commissies van de bond hiertoe besluiten over te gaan."

Vind jij het terecht dat FC Den Bosch is bestraft?

Meer nieuws

Grove arbitrale blunder: goal van De Ligt tegen Real Madrid onterecht afgekeurd
37
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
256
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
10
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
37
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
17
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties