Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Puzzel voor Heitinga in jeugdopleiding Ajax vanwege naderend WK

Laatste update:

Heitinga kan geen beroep doen op spelers uit Ajax 1 en Jong Ajax, want deze elftallen hebben in deze periode eveneens een overvol programma. Hoofd opleidingen Saïd Ouaali bekijkt de complexe situatie echter met het nodige optimisme. "Ajax op een goede manier vertegenwoordigen, het Nederlands elftal op een goede manier vertegenwoordigen en daar als club een groot aandeel in hebben, dat juichen we toe." Onder meer middenvelder Youri Regeer, die in de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Valencia (3-5) een hattrick produceerde, kan rekenen op een uitnodiging voor de eindronde in Brazilië.

De droom van Ajax Onder-19 in de UEFA Youth League

Ouaali voorziet echter ook problemen voor Ajax Onder-19. "Het is best een puzzel, we hebben de uitdagingen met de KNVB besproken. De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen. Maar met het volle programma met beker-, competitie- en Youth Leaguewedstrijden was dat voor ons helaas niet mogelijk. Er is simpelweg geen ruimte voor." Een voordeel is dat de eerste acht ploegen zich plaatsen voor de kampioenscompetitie, waardoor elk elftal na de jaarwisseling op nul begint. De Amsterdammers staan momenteel derde. "We hebben veel jonge spelers, omdat we vaak doorschuiven en op deze wijze is dit een prima geleidelijke stap. De weerstand wordt geleidelijk hoger, waardoor spelers de tijd krijgen om zich te ontwikkelen en zich aan te passen."

De KNVB snapt de zorgen van Ajax en de voetbalbond benadrukt bij monde van een woordvoerder dat beide partijen op een lijn zitten qua visie. "We herkennen ons helemaal in wat Ajax hier stelt. Daar zijn we blij mee, want dat is het resultaat van de goede contacten die we hierover hebben met de club."

Zie jij Oranje Onder-17 wereldkampioen worden?

Meer nieuws

Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
4
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
22
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
32
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties